Hoppern Ungdomsskole vant skoleseilas

Oslo Water Games starter først St. Hans, men på grunn av Stor NM fikk ungdomsskoleseilerne slippe til med sitt mesterskap allerede lørdag.

Publisert

Arrangøren Oslo Seilforening gjorde en flott innsats på regattabanen i Bjørvika da de allerede i løpet av lørdagen greide å gjennomføre de forskrevne syv seilaser under de første skoleseilasene på nesten 20 år.

Deltakelsen var ikke stor, men til gjengjeld kom det seilere helt fra Tromsø for å delta i regattaen som ble avviklet i RS Feva på Bjørvika banen som havnepolitiet i Oslo har markert rett utenfor Den norske Opera & Ballett.

Det utviklet det seg etter hvert til en flott regatta med vind opptil 3-5 m/sek og fine forhold. Mesterskapet gikk til Hoppern Ungdomsskole ved Moss og seilerne Herman Schrader Bordal og Dominykas Rubinskas som dermed fikk et napp i Frederik Horns minnepokal, medaljer og finalemerker. De seilte fremragende og den ene seilasen de ikke vant tok de 2. plass som de kunne stryke. Sølv gikk til Thomas Mathisen og Regine Syrdal Tronstad fra Risør Ungdomsskole, mens det var Kruseløkka Ungdomsskole i Sarpsborg ved Filip Asklien og Jonas Monstad som tok bronsemedaljene.

Etter regattaen var seilerne samlet på Oslo Seilforenings anlegg på Lille Herbern der det ble servert Pizza og brus. Norges Seilforbunds Per Chr. Bordal delte ut premiene og arrangøren hadde vært heldige og fått Peder Lunde til å fortelle fra sin eventyrlige seilerkarriere.

Fredag ble de tilreisende seilerne som under mesterskapet ble innkvartert på Olympiatoppens hotell ved Sognsvann, tatt med på VG konsert på Rådhusplassen og søndag inviterte Oslo Seilforening på vannleker ved LIlle Herbern.

En vellykket regatta som det er verdt å bygge videre på og som forhåpentlig vil samle mange flere deltakere neste år.

Powered by Labrador CMS