Solfylt Huftarøy Rundt

Den årlige Huftarøy Rundt-seilasen gikk av stabelen lørdag, i flott vær, men lite vind.

Publisert Sist oppdatert

HUFTARØY RUNDT: «Siv», Oceanis 343 Clipper, med Arne Inge Kleiven, «Exena», Express Carl Johan Wickmann, «Ølle Bølle» Maxi 999 med Ole-Jørgen Michelsen og «Lady K» Comfortina 32 med Bjørn Eliassen. Foto: Silje Fløysand.

Den årlige seilasen til Os Seilforening  ble arrangert to dager etter 17. mai i fint vårvær. Vinden kunne imidlertid vært sterkere. For bare minutter før start var det havblikk i startområdet. Heldigvis for seilerne fyllte fjorden seg med nordavind akkurat i tide til at seilasen ikke ble utsatt.

Feltet startet med spinnaker og satte kursen mot sørspissen av Huftarøy. Etter to timer med spinnaker var det «Ollie Royal» som først rundet Blænesøya, tett fulgt av «Ocean Spirit», «Scirocco 3» og «FS2». I Bekkjarviksundet ble flere av båtene fanget av vindstilla, og de som fant vinden først fikk et flott utgangspunkt for resten av seilasen.

– På grunn av manglende vind valgte regattakomiteen å avkorte årets seilas ved Grøningen, forteller Eivind Mellingen, som står bak bloggen Vestlandsseiling.

Fullstendig resultatlise kan man finne her.