RORC Transatlantic Race

«Hydra» inn til 2. plass

Til tross for rorproblemer underveis hadde Henrik Bergesens Class40 en flott transatlantisk regatta.

Publisert Sist oppdatert

Henrik Bergesens Class40 «Hydra», med skipper Tristan Kinloch, gikk i mål i RORC Transatlantic Race 22:02:23 UTC søndag 9. desember etter 15 dager, 10 timer, 2 minutter og 23 sekunders seilas. «Hydra» ble den andre båten i Class40 Division i mål. Den første var Catherine Pourre's «Eärendil».  

Var med i begynnelsen

«Hydra» var godt med i kampen i begynnelsen av seilasen, men rorproblemer gjorde det nødvendig å foreta et pitstop på Kapp Verde. Dermed var løpet kjørt i kampen om seieren for Bergesen og hans lag. Ved ankomst ble båten tatt vel imot av RORC CEO Eddie Warden Owen og regattasjefen Steve Cole. Marina Manager Charlotte Bonin var på pletten med iskald pils og en kurv med lokale godsaker, courtesy of the Grenada Tourism Authority.  

Fantastisk regatta

– Det har vært en fantastisk regatta sa Henrik Bergesen på bryggekanten ved Camper & Nicholsons Port Louis Marina. - Jeg har hatt et fantastisk mannskap, og vi hadde perfekte forhold. Riktignok hadde vi rorproblemer, men vi kom tilbake og gjorde en god jobb, kom oss inn i racet igjen og fikk 2. plass til slutt. Det er jeg veldig godt fornøyd med, sa Bergesen. Etter å ha spist frysetørret mat og drukket vann kan jeg si at det virkelig smakte med en øl. Nå ser jeg frem til virkelig mat, trolig grillet kylling.  - Etter denne seilasen er vi godt forberedt til RORC Caribbean 600 i februar. Det kommer nok nok også til å bli morsomt, avslutter Henrik Bergesen.

«Hydra» i RORC Transatlatic Race
«Hydra» i RORC Transatlatic Race