Sailing World Cup

Trangt i starten for Pedersen
Trangt i starten for Pedersen

På vei mot tre medaljefinaler

De beste norske seilerne stabilt gode på Sagami-bukta

Publisert Sist oppdatert

Etter to dager med frisk vind var det adskillig lettere på Sagami-bukta idag. Laser klassene fikk bare gjennomført en seilas, mens de øvrige fikk seile to eller tre seilaser. 

De norske seilerne følger opp den gode seilingen fra VM i Aarhus og så langt ligger tre båter an til å nå medaljefinalene som skal seiles søndag.

I 49erFX har Helene Næss og Marie Rønningen igjen vist gode takter og etter syv seilaser ligger de norske jentene på 6. plass med bare åtte poeng opp til bronse der danskene Ida Marie Baad Nielsen og Marie Thusgaard ligger i øyeblikket. OL vinnerne fra Rio, Martine Grael og Kathena Kunze leder regattaen.

Anders Pedersen viser med sin seiling i Japan at han burde ha sikret norsk OL plass allerede under VM i Aarhus. Nå ligger han på en sterk 8. plass og regner man nasjonsmessig er Pedersen på 6. plass. Her er konkurransen på topp og Pedersen viser at han er blant verdens beste Finnjolleseilere med medaljesjanser i en hvilken som helst regatta.

Det kan også sies om Hermann Tomasgaard som igjen overbeviser. Etter fem seilaser ligger vår beste Laserseiler på 9. plass, 6 nasjonsmessig, noe som viser at Drøbakseileren nå er etablert i verdenstoppen.

Sebastian Wang-Hansen er 15 i RS:X uten muligheter til medaljefinale denne gangen, men han fortsetter fremgangen fra VM. Line Flem Høst er ute av form og ligger på 33. plass i Laser Radial.