Volvo Ocean Race

Johan Salen og Erik Solheim på Our Ocean konferansen på Bali
Johan Salen og Erik Solheim på Our Ocean konferansen på Bali

Regattaen høyner miljøprofilen

Blir en del av FNs miljøprogram under Erik Solheim

Publisert Sist oppdatert

Co-president for jorden rundt seilasen, til nå kjent som Volvo Ocean Race, Johan Salén kunne avsløre økt engasjement mot forurensning i havet under den femte Our Ocean conferansen som nylig ble avholdt på Bali. 

Salén understreken at det arbeidet som ble gjort for å takle forurensningen i havet under siste Volvo Ocean Race vil bli lagt til grunn og utviklet for fremtitige seilaser vet at de nye eierne av racet har forpliktet seg til et ambisiøst program for bærekraft.  I løpet av de neste fire år skal man levere et program i samarbeid med en rekke partnere, blant dem 11th hour Racing og UN Environment ledet av Erik Solheim. 


Johan Salén sa blant annet: - Ved å vise lederskap og involvere seilerne, seilasens eiere, leverandører og vertsbyer er vårt mål å levere en regatta med bærekraft som kjerneverdi. VI vil arbeide for globale løsninger for marin plast forsøpling med støtte fra institusjoner, regjeringer, corporate partners og filantroper. Som en del av programmet for regattaen vil det bli avholdt ti konferanser på høyt nivå med workshops basert på innovasjon for å få frem industribaserte løsninger. Dette initiativet vil bli anført av UN Sustainable Development Goals (SDGs) som vil legge særlig vekt å integrere resirkuleringsøkonomi og å finne forretningsmodeller for å gjennomføre systemskifter på dette området. Også barn vil kunne delta i dette arbeidet ved å ta del i et gjennomarbeidet utdannelsesprogram som vil bruke jorden rundt seilasen til å gi dem unike verktøy og innsikt til å hjelpe til å løse plastkrisen som berører havet.