Sailing World Cup 2018

Enoshima. Seilernes OL havn i 1964 og 2020
Enoshima. Seilernes OL havn i 1964 og 2020

Vedenscupsesongen 2018 starter i Japan

To norske Laserseilere tester Japansk klima denne uken. Flere OL kandidater drar utover for å inspisere.

Publisert Sist oppdatert

Norges Seilforbund satser hardt mot OL i 2020. Forbundet driver langtidsplanlegging og vil bruke lekene i Tokyo til å bygge et lag av medaljevinnere i 2024. Denne uken samles flere av OL klassene seg til verdenscup i Gamagori som ligger et stykke syd for OL banene ved Enoshoma der OL seilasene ble arrangert i 1964 og skal arrangeres igjen i 2020. Sagami Bay er kjent for lunefulle vindforhold med store trykk- og retningsforandringer. Kong Harald seilte sitt første OL med 5.5 meteren «Fram III» i 1964. Det samme gjorde Einar Koefoed som overraskende slo OL vinneren i Flying Dutchman fra 1960, Peder Lunde jr., i uttagningsseilasene. Ingen av dem nådde opp i OL regattaen.

Deltar i Laser og Laser Radial

Nå stiller Norge med to båter i verdenscupregattaen som startet idag. Line Flem Høst endte på 26. plass i et Radialfelt som ble vunnet av danske Anne Marie Rindom, mens det Laserklassen er briten Lorenzo Brando Chiavarini som leder etter 3. og 8. plass. Hermann Tomasgaard ligger 17. etter plasseringene 9 og 34.

Skal observere

I neste uke kommer en ny delegasjon norske seilere anført av sportssjefen Rigo de Nijs. Anders Pedersen (Finnjolle), Helene Næss, Marie Rønningen (49erFX) og Mathias Mollatt (Nacra 17) tar turen for å observere forholdene utenfor Enoshima og forberede seg til en eventuell deltakelse i et prøve OL i 2018. Slik det ser ut i øyeblikket kan det bli norsk deltakelse i Laserklassene, i 49erFX og Finnjolle mens Nacra17 vil være avhengig av at de to lagene med Tiril  Bue /Mathias Mollatt og Martine Steller Mortensen/Nicolas Fadler Martinsen klarer å presse hverandre til et bedre nivå. Også brettseilerne Maria Mollestad og Sebastian Wang-Hansen har OL-ambisjoner, men trenger begge bedre resutater i verdenscup og VM for å kvalifisere seg.