– Håper på gode svar
– Håper på gode svar

– Håper på gode svar

Asker-seileren Kristian Ruth er godt forberedt før verdenscupen på Mallorca.

Publisert

– Jeg har trent sammenhengende i syv uker på sjøen og har 150 effektive seiltimer bak meg, forteller Laser-seileren Kristian Ruth, som har vært i Australia og New Zealand og seilt og trent.

RO, TID OG DYBDE. – Det har vært kjempebra. Jeg har fått den matchingen jeg ønsket meg, og det er godt å ha fått så mange timer med seiling så tidlig i sesongen. Det har også vært en fordel å kunne seile sammenhengende over så lang tid. Det gir mer ro, tid og dybde i treningen enn om man har mange kortere perioder, mener han.

«Down under» har han fått seilt sammen med de beste australske og newzealandske laser-seilerne, pluss seilere fra Nederland, Singapore, Irland, Sverige og Sør-Korea.

SIN LIVS FORM. – Jeg føler vel egentlig at jeg er i min livs form og jeg håper på bra svar på Mallorca, sier han.

Før han dro til Mallorca hadde han noen uker i Norge, der han pleiet den fysiske formen og ladet opp. En plassering blant de 10 beste er hva han har som mål på Mallorca.

Foruten de beste utenlandske seilerne, vil Ruth, som har valgt å stå utenfor det norske landslaget, møte de beste norske Laser-seilerne, som har trent under Jan Steven Johannessen og Peer Mobergs vinger i vinter. Mallorca vil også gi svar på hvordan dette styrkeforholdet nå er.

STOR TROPP. 29. mars åpner den 45. utgaven av regattaen Trofeo S.A.R. Princesa Sofıa på Mallorca, som inngår i ISAFs verdenscup, som en av fem regattaer. Verdenscupen avsluttes i Hyères i Frankrike fra 19. til 26. april.

Norge stiller med en stor tropp på Mallorca, og dette er den eneste verdenscupen det norks landslaget satser på med full styrke. Regattaen teller som en del av uttagningen til ISAF-VM i Santander, der en vesentlig del av kvoteplassene til OL i 2016 skal deles ut. Til Hyères blir det langt færre norske deltagere.

49er:

Anders Hylen Klippenberg/Ludvig Lilleby Johansson

49er FX:

Helene Næss/Marie Rønningen, Tønsberg

Ragna Agerup/Maia Agerup, KNS

Finnjolle:

Anders Pedersen, Drøbaksund

Laser Standard:

Hermann Tomasgaard, KNS

Mathias Mollatt, Moss

Henrik Begby, KNS

Kristian Ruth, Asker

Laser Radial:

Marthe Enger Eide, Bærum

Tiril Bue, KNS

Nacra 17:

Nicholas Fadler Martinsen/Martine Steller Mortensen, Soon

RS:X herrer:

Sebastian Wang-Hansen, KNS

RS:X damer:

Maria Mollestad, KNS

2.4 m R:

Bjørnar Erikstad, Tønsberg