Hugo Boss taper terreng
Hugo Boss taper terreng

Hugo Boss taper terreng

I lett og skiftende vind langs kysten av Spania strever Wouter Verbraak og Any Mieklejohn med farta, mens Michel Desjoyeaux og Francois Gabart i «Foncia» har tatt tilbake ledelsen i racet.

Publisert

Seilerne i Barcelona World Race er gjennom sin andre natt i lett Middelhavsbris og de ledende båtene er nå halvveis til Gibraltar. Michel Desjoyeaux (FRA) og François Gabart (FRA) har gjenvunnet ledelsen etter å ha valgt en kurs nær kysten mellom Alicante og Cartagena, Murcia tidlig i dag morges.

Etter bare  36 timers seilas er det allerede mer enn 100 nautiske mil fra ledende «Foncia» til den 14. og siste båten i feltet, «FMC». En trio av IMOCA Open 60’s bakerst i feltet, «Hugo Boss» en av dem, har blitt hengende igjen i lett vind og passerte i natt Cabo de la Nao der de ledende båtene bvar allerede igår ettermiddag.

Det har vært en ny langsom og frustrerende natt der de ledende båtene ikke har gjort mer enn 4-6 knop, og båtene bak 2-3 knop. Det var frem til 0200 at det var på siytt letteste. Nå er teten oppe i 9 - 10.5 knop i det som synes å være 7-9 knops vind fra NW.

De vestligste båtene, de som har holdt seg tettest til spanskekysten, har tjent på det. Desjoyeaux og Gabart lå 12 nm  utenfor Cabo de Palos med kurs for Cartagena, noe som økte ledelsen til «Groupe Bel’s» Kito de Pavant (FRA) og Sébastien Audigane (FRA) til 5.5 nm, mens Jean-Pierre Dick og Loïck Peyron i «Virbac-Paprec» nå ligger på 3. plass 9.9 nm bak «Foncia».

Med høytrykket vest for Iberiahalvøya og et lite lavtrykk ved Sicilia, tyder mye på at seilerne får en ny dag med lett vind og mulig stopp på veien mot Alboran Sea.

Se posisjonene her