Route du Rhum

Rune Aasberg har brutt

Rune Aasberg har brutt

Rune Aasberg har brutt. Han har ikke lenger autopiloter som fungerer.

Publisert Sist oppdatert

Det går frem av en melding på Rune Aasbergs egen Facebook-side:

«Melding kl 03:33. Rune har dessverre brutt racet pga manglende autopilot. Veldig synd og den som er mest skuffet over dette er nok Rune selv.»

 

KNUST. –Ja, jeg har akkurat snakket med Rune, og han er helt knust, forteller Erik Kristiansen som er Runes kontaktmann under racet.

– Hele Brookes & Gatehouse-anlegget hans har «konket ut» og han har sittet med en B&G-ekspert fra England på irridium-telefonen i hele natt for å forsøke å få anlegget til å virke igjen. Det eneste de har klart å få til er å få koblet et display mot den ene auutopiloten, slik at båten i det minste kan seile kompasskurs. Ellers er alt gått i svart, forteller han.

HAR KRANGLET. Anlegget om bord i SOLO har i følge Erik Kristiansen «kranglet» helt fra det ble installert om bord, og også rett før start «konket» det ut, til tross for at B&G-eksperten hadde jobbet med det hele den forutgående uken. Rett før start lyktes Rune imidlertid å få liv i det igjen, slik at han så vidt var klar til startskuddet gikk.

FORFULGT. Det har liksom ikke villet seg for Rune Aasberg, og det ene problemet har avløst det andre. Før start fikk han også en mageinfeksjon, og da han startet, seilte han med feber. Deretter mistolket han hvilken side han kunne gå av et begrensningsområde, noe som satte ham for langt nord for feltet. Ved et seilskift slo han armen sin. Nå var imidlertid formen for oppadgående, magesjauen var på retur – og så skjer denne tekniske svikten.

– At dette som jeg har gledet meg til hver dag i over fire år skulle ende slik, er bare helt forferdelig, sa Rune Aasberg til Erik Kristiansen.

VIL HA FRED. – Nå vil Rune bare seile og ha fred i noen dager. Han har ikke bestemt seg for hva han gjør. Alternativene er å seile tilbake til Frankrike, til England eller helt hjem, forteller Erik Kristiansen til SEILmagasinet etter at han snakket SOLO-skipperen nå i morgentimene.