Iker Martinez blir skipper på Telefonica-båten i VOR

Etter nettopp å ha fullført Barcelona World Race er Iker Martinez klar for å ta skipperjobben i Volvo Ocean Race. Han får med seg makkeren Zabi Fernandez og sammen vil de også forsøke å få sin 3. OL-medalje i 49er.

Publisert

For Iker Martinez og Xabi Fernández blir dette deres tredje Volvo Ocean Race, men laget er også kjent for en sterk 2. plass i Barcelona World Race og OL gull i 49er fra 2004 som ble fulgt opp av sølv i 2008.

Prosjektansvarlig Pedro Campos annonserte idag et begge de spanske stjerneseilerne tar jobben på nybygget «Telefonica», en båt fra Juan Kouyoumdjians tegnebord sponset av det ledende spanske teleselskapet.

Sammen vil de representere den største sjansen Spania til nå har til å vinne jorden rundt seilasen. Takket være sine impnerende resultater i OL klassen 49er som blant annet inkluderer gull i EM i Grimstad i 2003, OL gullet i 2004 og flere VM, er de to seilerna klart de mest profilerte spanske seilerne og nøkkelspillere når det gjelder å sikre de beste sponsoravtalene.

Også i 49er klassen hadde de Telefonica som sponsor, og det er ingen hemmelighet at sponsoren nettopp ønsket seg disse to seilerne til å fronte sin tredje satsing i Volvo Ocean Race.

Powered by Labrador CMS