VERDENSMESTER: Marcin Rudawski fra Polen kommer som trener til treningsleir, arrangert av Stavanger Seilforening.

Seks ganger verdensmester i ILCA til Stavanger

Stavanger Seilforening arrangerer treningsleir for jolleseilere og har fått med seg solid ekspertise.

Publisert

ILCA står sterkt i Stavanger, og i år skal byen arrangere EM for U21 i klassen. Stedet er attraktivt for seilere i Europa og en ny fergelinje fra Nederland til Kristiansand gjør det enklere for seilere å komme seg nordover.

11-12 mars arrangeres Stavanger Trophy i klassene ILCA, Optimist og Snipe, og ILCA-seilerne kan legge igjen sine båter i Stavanger til treningsleieren.

Treningsleieren går over tre dager, fra 24. til 26. mars.

TRENER: Stavanger Seilforening har engasjert Youssef Akrout.

Sterk ekspertise

Youssef Akrout er engasjert som ILCA-trening i Stavanger Seilforening. Akrout har deltatt i OL to ganger for Tunis. Akrout er nå etablert i Stavanger med familie. Han har fått med seg Marcin Rudawski fra Polen for treningsleieren. Rudawski har blitt verdensmester åtte ganger, og vunnet EM seks ganger.

– Marcin Rudawski er vanligvis ikke trener, men vi har dratt i noen snorer for å få ham over til Stavanger, forteller Youssef Akrout. Han frister også med en overraskende gjest til arrangementet.

For alle nivåer

– Treningsleieren er åpen for seilere fra alle nivåer. Både eksperter og ferske ILCA-seilere vil få gode råd og nyttig informasjon fra oss trenere, forteller Akrout. Alle som konkurrerer på regionalt og nasjonalt nivå vil få sjansen til å lære, og bli bedre, mener treneren.

Du finner mer informasjon her.