The Ocean Race utsettes i ett år

Starten forskyves fra oktober 2021 til oktober 2022 for å gi seilerne bedre tid til å forberede seg

Publisert Sist oppdatert

Arrangøren av Ocean Race har bekreftet at regattaen, planlagt for start høsten 2021, vil bli utsatt ett år. Planen nå er å starte først i oktober 2022 fra Alicante, Spania, og avslutte i Genova, Italia, sommeren 2023.

Utsettelsen er en direkte konsekvens av COVID-19. Siden 1973 har Ocean Race (Whitbread, Volvo Ocean Race) vært en av seilsportens mest krevende utfordringer

De vinnende lagene har vist at de med de beste forberedelsene har det beste grunnlaget for å lykkes. - Vi befinner oss nå i en ekstraordinær situasjon, og vår første prioritering er å ta hensyn til alle dem som har vært og fortsetter å bli berørt av pandemien, sa Richard Brisius, den ene av de to lederne for Ocean Race. - Som en internasjonal sportskonkurranse, med stopp på seks kontinenter, må vi forholde oss til seilernes virkelighet og forholdene i vertsbyene over hele verden.

- Vi har jobbet sammen de siste månedene for å utvikle en forutsigbar og trygg fremtidsplan, og dette har ført til en tiårsplan tilpasset den nye virkeligheten på en innovativ, bærekraftig og ansvarlig måte. Dette gir forbedrede muligheter for seilere, lag, byer og partnere til å forberede seg skikkelig til The Ocean Race, og det gir fansen noe enestående å se frem til i løpet av de kommende årene. Den neste utgaven av løpet, som planlagt, vil være åpen for full besetning i V065 og IMOCA60 klassen, sier Brisius i en melding.