IMS NM til Moss Seilforening
IMS NM til Moss Seilforening

IMS NM til Moss Seilforening

Sony Ericsson NORC rankingen for 2007 er klar. I år skal IMS seilerne samles til NM i Moss og Larvik blir også ny arena for en baneseilas.

Publisert

- Med både Farr 40 mesterskap og VM i IMS på Hankø ble trykket for stort på KNS til at det var mulig for oss å komme tilbake ditt i år. Vi er imidlertid veldig fornøyde med at Moss Seilforening har tatt på seg oppgaven. De har gjentatte ganger vist at de er i stand til å håndtere store regattaer med suksess, sier Thomas Nilsson, leder i NORC.

Årets Norgesmesterskap, der Ocean Warrior og skipper Sverre Valeur, skal forsvare sin tittel går av stabelen 14.-16. september. Moss Seilforening har allerede startet planleggingen av mesterskapet.

- Vi hadde jo IMS seilerne her under Raymarine Race i fjor og vi vil gjerne ha dem tilbake. Vi regner med at vi kommer til å følge mye av den samme oppskriften fra i fjor på NM, sier Thorstein Tønnesson, leder i Moss Seilforening.

Båtene kommer til å ligge i kanalen i Moss og det blir også rammen for det sosiale arrangementet. NM banen blir på Værla, bare noen hundre meter utenfor kanalen. NORC regner med at det blir rundt 30 båter på startlinjen i år.

Nytt av året er også at de forskjellige regattaene blir vektet. NM teller dermed to vekttall, mens årets andre nye arena, nemlig Larvik Seilforening, teller 1. Havseilasen, som er Hollenderseilasen, teller 1,5 vekttall.

- Larvik Seilforening har flere ganger gitt uttrykk for at de gjerne vil ha NORC rankingen til sitt flotte anlegg, og nå mente styret i NORC at det var på tide å forsøke ut nye arenaer. Vi er veldig fornøyd med alle de foreningene vi har samarbeidet med så langt, men det er også viktig at vi også søker nye muligheter. På den måten får seilerne oppleve nye steder å seile og vi bidrar også til at andre seilforeninger kan involvere seg i IMS seiling, sier Nilsson.

Sesongen for de norske IMS seilerne åpner i Son den 5. og 6. mai med baneseilaser.

Sony Ericsson NORC Ranking 2007

Baneseilaser , hver serie har vekttall 1

Son 5.-6. mai, Son Seilforening

Larvik 12.-13.mai, Larvik Seilforening

IMS VM, vekttall 2

Hankø, 11.-18. august

Havseilaser, vekttall 1,5

Hollenderen, 1. september

Norgesmesterskap, vekttall 2

Moss, 14.-16. sept

For mer informasjon, ta kontakt med:

Thomas Nilsson

Leder i NORC

Tel. 90 06 61 28

Epost: [email protected]

Powered by Labrador CMS