OSLOFJORDEN: Oslofjorden rundt er en av de syv tellende regattaene.
OSLOFJORDEN: Oslofjorden rundt er en av de syv tellende regattaene.

Hvem er raskest i Oslofjorden?

Indre Oslofjord Big Boat serie er en serie av syv regattaer i Indre Oslofjord. Det er avholdt fem, og det er to igjen.

Publisert Sist oppdatert

Indre Oslofjord Big Boat Series er en storbåtserie som kanskje ikke så mange har fått med seg. For å delta i serien trenger man bare å melde seg på en eller flere av regattaene, og man er automatisk med på listene for serien. Derfor er det også nærmere 90 båter på deltakerlistene.

Det er Nesodden Seilforening, i samarbeid med Oslo & Akershus Seilkrets som arrangerer Indre Oslofjord Big Boat Series. Nesodden SF og OAS-styret håper at serien fører til generell økt deltagelse i regattaene på fjorden. 

– I år var det gledelig å se markert økt deltagelse på Skagen Race og vi håper dette får en positiv effekt på de andre regattaene innover i fjorden. Foruten båter som seiler etter NOR Rating inngår også entype-klassene som ellers ville ha seilt NOR Rating, slik at de også har en mulighet for å få en god plassering sammenlagt, sier Colin Bevan fra Nesodden Seilforening

7 tellende regattaer

Det er syv tellende regattaer i serien, hvorav fem allerede er avholdt. 

Høstsesongen i Indre Oslofjord Big Boat serie start førstkommende helg med Sætrekruset og avsluttes med Nesodden Høstcup. Nesodden Høstcup er også kretsmesterskap for storbåtseilerne. 

Etter fire seilaser er det Farr 30 «Pakalo» (Siri Sømme, KNS) som leder foran Melges 24 «24/7 Sailing Team» (Steinar Waler, Røyken SF) og Knarr «Kismet» (Tilo Pfleger, Oslo SF).

Det er mulig å stryke tre regattaer i serien, så det er fortsatt mulig å bli med å kjempe om poeng i serien. Mye kan også skje i toppen av listen. 

I serien konkurrer også klubbene seg imellom, der man summerer gjennomsnittsresultat på de fem beste båtene i hver klubb.  Det er Bundefjorden som leder foran KNS og Oslo SF. Også her er det veldig tett og fortsatt fullt mulig å kapre poeng for seg selv og klubben sin.

De tellende regattaen er: Bjørvikasprinten, Isbryter’n, Bundefjorden VårCup, Oslofjorden Rundt, Øyseilasen, Sætrekruset og Nesodden HøstCup. 

– De som deltar på en eller flere av regattaene blir automatisk med å konkurrere om å bli serie-vinner, uten at det koster noe ekstra. Vi håper dermed motivasjonen til deltagelse på flere regattaer stiger, avslutter Colin Bevan i Nesodden Seilforening. 

 

Påmelding til Sætrekruset

Påmelding nesodden HøstCup

Mer informasjon om Indre Oslofjord Big Boat Series: 

SERIE: Indre Oslofjord Big Boat Series er en serie på syv regattaer i Indre Oslofjord.
SERIE: Indre Oslofjord Big Boat Series er en serie på syv regattaer i Indre Oslofjord.