Ingen nådde mål i blikkstilla

Mens andre etappen i Seilas Senja Rundt bød på de tøffeste vindforholdene i regattaens historie snudde værgudene totalt rundt og sørget for at ingen rakk tidsfristen under gårsdagens seilas.

Publisert

STORT BILDE: At det er blikkstille på yttersia av Senja hører med til sjeldenhetene Her fra «Retsina»

Botnhamn i Senja;

Det var kun havdønningene igjen etter gårsdagens kuling og grove sjø da Senja Rundt-båtene gjorde seg klare til seilasens tredje etappe fredag, som går fra Hamn til Botnhamn.

Seilas utsendte seilte med Stein Kjetil Fyhn og mannskapet på to om bord i Scanmar 33 «Retsina» fra Finnsnes. Vi hadde i utgangspunktet ventet seg en like røff seilas som gårsdagen, men den lille vinden vi hadde før start ble raskt erstattet av vindtsille og  dertil slamring i rigg og seil på grunn av dønningene som ikke ga seg.

Fire av båtene hadde av forskjellige grunner søkt nødhavn i Torsken og Gryllefjord etter målpassering dagen før, og to av disse kom gående for motor fra Torsken tidlig om morgenen for fredagens seilas, for å være med på den tredje etappen fra Hamn. Dette gjorde at vi ble noe forsinket ut fra Hamn, og dermed hadde dårligere tid for å gjennomføre dagens seilas.

Til tross for at det ble tydlig forholdsvis tidlig i regattaen at ingen ville nå målstreken før fristen gikk ut klokken 1700, valgte de fleste å vente til tiden var ute med å ta ned seilene. 

Poengstillingen er dermed uendret siden torsdagen, medn «Yippi» og « Maiko» i tet, idet den fjerde og siste seilasen starter fra Botnhamn inn til Finnsens gjennom Gisundet.

Powered by Labrador CMS