Ingen sterk søknad

De siste dagers hendelser ved grensen til Iran styrker ikke Alinghis sjanser til å få godkjent Ras Al-Khaimah som vertsby for America´s Cup.

Publisert

Alinghi har anket avslaget fra voldgiftsdomstolen i New York om å avholde de 33. seilaser om America´s Cup i farvannet utenfor Ras Al-Khaimah, ikke langt fra Hormuzstredet og grensen mot Iran. Domstolen kan avgi sin endelige dom når som helst, men det er få som for alvor nå tror at Alinghi vil vinne frem. Ikke minst etter de senere dagers hendelser i området.

BMW Oracle Racing Team som er eid av Larry Ellison, USAs fjerde rikeste mann og som er født av jødiske foreldre, har fra første stund vært kritisk til Alinghis valg av sted for Deed of Gift matchen-mellom to gigantiske flerskrogsbåtene. Det hjelper trolig lite at Alinghi har ligget i flere måneder og trent i området som de hevder er ideelt for seiling med stabil vind mellom syv og 14 knop og varmt sommerklima.

Selv Alinghis Ernesto Bertarelli har liten tro på at ankesaken skal gå hans vei og alt regattautstyr skal etter sigende allerede være på vei til Valencia. Skipning av den 90 fot store katamaranen skal også være bestilt og bekreftet.

Om tiden er løpt ut for en regatta i Valencia allerede 10. februar er imidlertid en annen sak, og Bertarelli søker subsidiært om å få utsatt regattaen til mai da forholdene skal være bedre i Valencia enn hva de er  midtvinters.

Powered by Labrador CMS