VM Finnjolle 2015

SNART SLUTT: I morgen avsluttes VM i Finnjolle på New Zealand.
SNART SLUTT: I morgen avsluttes VM i Finnjolle på New Zealand.

– Ingenting å tape

Dagens i dag ble ikke helt som Anders Pedersen ønsket. Nå gjenstår én seilas.

Publisert Sist oppdatert

– Vi fikk gjennomført 2 regattaer i 10–16 knops fralandsvind med mye skift. Anders hadde alle muligheter i dette føret vi hadde i dag. I den første regattaen runder Anders syv på første kryss som var bra etter en super start.  Så gjorde Anders et feil veivalg på lensen og rundet lensemerket på 22. plass. Så ballet det på seg... Anders ble til slutt 29, skriver Anders Pedersens trener, Peer Moberg.

Han forteller videre at i den andre seilasen hadde Anders en dårlig start og dermed var det ikke lett å komme seg opp i feltet. Anders ble 34.

Nedtur

– Denne dagen ble en stor nedtur for Anders, men jeg tror han har lært mye etter vi gikk igjennom seilingen på land om taktikk og risiko under regattaen. Nå ligger Anders 21 totalt i VM og kun en regatta gjenstår. I morgen er det full gass. Anders har ingen ting å tape. Værmeldingen sier lite vind og skiftende, så det blir interessant, avslutter Moberg.

Giles Scott overlegen

Ellers i mesterskapet er det ingen tvil om at verdensmesteren heter Giles Scott. Før mesterskapets siste seilas har han 32 poeng, et solid forsprang på andreplassen, franskemannen Jonathan Lobert med 85 poeng. Svensken Max Salminen ligger sombeste skandinav på fjerdeplassen, ett poeng foran sloveneren Vasilij Zbogar og fem poeng opp til pallplass, som akkurat nå befestes av Andrew Murduch fra New Zealand. Danske Jonas Høeg-Christensen ligger som nummer 18.

LEDER: GIles Scott leder overlegent VM i Finnjolle.
LEDER: GIles Scott leder overlegent VM i Finnjolle.