Søk i arkivet

FASTNET ROCK: Det er stor interesse for å seile regatta rundt fyret Fastnet Rock.
FASTNET ROCK: Det er stor interesse for å seile regatta rundt fyret Fastnet Rock. Foto:

Stor interesse for Rolex Fastnet Race340 båter påmeldt på drøye 4 minutter!

Det er ikke noe å si på interessen for Rolex Fastnet Race. I løpet av 4 minutter og 24 sekunder var 340 båter påmeldt.

Det er ikke så mange år siden arrangørene av den legendariske regattaen Rolex Fastnet Race, Royal Ocean Racing Club i England, slet med interesse og deltagelse. Nå er dette snudd tvert om og interessen er nærmest eksplosiv.

I løpet av det første minuttet etter at påmeldingen hadde åpnet, var 222 båter påmeldt. Da det hadde gått 4 minutter og 24 sekunder var de første 340 plassene erobret. Etter en time var det 400 båter.

Interessen står i sterk kontrast i forhold til hva som skjer i Norge, der for eksempel KNS har slitt med synkende deltagelse i Færderseilasen, som på sitt høyeste  hadde over 1100 båter på deltagerlisten. Men dog, med sitt deltagerantall på drøye 600 båter i 2016, ligger deltagelsen i Færder’n godt over Fastnet Race.

Det nærmeste man har hatt «Fastnet-tilstander» i Norge, var i de første årene av Watski Skagerrak TwoStar da det tok en drøy time å fylle 150 plasser og det stod 75 båter på venteliste på det meste.

I 2015 tok det 24 minutter å fylle de første 340 Fastnet-plassene, så reduksjonen i tid – og økningen i interesse – i år er formidabel.

Da den første utgaven av den drøyt 600 nautiske mil lange Fastnet-seilasen ble arrangert i 1925, deltok det 7 båter. Årets utgave er den 47. i rekken og starten går 6. august.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Morten Jensen.

Gå til toppen