Søk i arkivet

America's CupArtemis suveren i treningregatta

Svenske Artemis var ubeseiret i den nest sistre trenngsrunden før America's Cup

Med ni strake seire, fire av dem mot US Oracle Team, viste svenskene at de for alvor blir å regne med i årets America's Cup regatta. Riktignok er alle lagene inne i en testing- og utviklingsperiode, men så langt har Artemis teamet et klart forsprang på konkurrentene.

Oracle slikker sårene

I følge skipperen på forsvarerbåten, Jmmy Spithill, skyldes det at mannskapet på Artemis gjør færre feil enn de andre, mens en mer direkte amerkansk  observatør er kritisk til egen innsats.

- Vi fikk skikkelig juling av Artemis, så nå må vi studere hva de har gjort, og bruke våre megaressurser til å kopiere og forbedre dem og se om vi må foreta en regelendring eller to til vår fordel.  

Grafisk oversikt over vind

Den viste detaljerte grafiske oversikt over vindforholdene i The Great Sound er utarbeidet for Oracle av deres samarbeidspartner Airbus.

Uvissheten om Team Emirates New Zealand

Det store spørsmålet er nå hvor Emirates Team New Zealand står i dette bildet. Etter en effektiv treningsperiode hjemme i Auckland der man blant annet har fått testet ut pedaltråkket til betjening av vinsjene, ankom båt og mannskap Bermuda for en kort uke siden. Først i neste, og den siste treningsrunden, får vi et svar New Zealendernes styrke. 

 

 Kommentarer

Nyhetsbrev

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Morten Jensen.

Gå til toppen