Søk i arkivet

IF båten holder seg populær og er en av de største entypeklassene i Færderseilasen.
IF båten holder seg populær og er en av de største entypeklassene i Færderseilasen.

FærderseilasenVeteran trapper ned

Ingen har vunnet flere Færderseilaser enn Tommy Bergman. I år er han mannskap i IF.

Tommy Bergman har deltatt i alle Færderseilaser siden 1987 med sin 39-foter «Luringen». Stort sett er det blitt seier for den spreke 75-åringen. I år gjør han som vår dobbelte OL-mester i Drake, Thor Thorvaldsen, og trapper ned med en IF-båt.

Denne klassen er en av Færderseilasens mest populære entypeklasser med 17 deltagende båter. De seiler det korteste løpet via Medfjordbåen til Tønsberg.  

Skipper om bord er Charlotta Jonsson som har vært mangeårig mannskap om bord i «Luringen» mens Bergman blir sailing master og taktiker.

Klassiker

IF-båten er tegnet i 1967 av Tord Sundén og bygges ved Marieholms Bruk i Småland. Ca. 2200 båter er  solgt i Sverige, mens 135 har funnet veien til Norge. Den siste fabrikknye IF-båten ble solgt i Sverige 28. desember 1984 og hadde seilnummer 3488. Kommentarer

Fakta om IF

LOA 7,865 m
Lengde i vannlinjen 6,04 m
Bredde 2,20 m
Dypgående 1,21 m
Deplasement 2,15 ton

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen