CHAMPIONS LEAGUE

STILLE: Blankt vann gjorde forholdene krevende på innsjøen i St. Mortiz. Snø på toppene ga maleriske kulisser.

KNS alene til finalen

KNS blir alene om å representere Norge i Champions League-finalen på Sardinia 22. til 24. september.

Publisert Sist oppdatert

Det ble kun KNS som klarte å kvalifisere seg til Champions League-finalen på Sardinia. Ran og Trondhjems Seilforening røk begge ut i sine forsøk. Men det var også på hengende håret for KNS. De ble nummer 12 av 15 lag som kvalifiserte seg.

– En tjuvstart i den 7. flighten ødela mye for oss, men vi slo tilbake i den 8. med seier, forteller Kristoffer Spone.

Og da det viste seg at den 8. flighten også ble den siste, holdt det med 12. plass.

Segelclub Mattsee fra Østerrike vant foran Hellerup Sejlklub fra Danmark. Kongelig Dansk Yachtclub (KDY) fulgte opp på 4. plass og sørget for en sterk dansk innsats.

Også to svenske seilforeninger kvalifiserte seg; Kullaviks Kanot och Kappseglingsklubb og Ekolns Segelklubb, mens Ran Seilforening havnet på 20. plass av de 24 seilforeningene som deltok i kvalifiseringsrunden som foregikk i St. Moritz 1750 meter over havet.

[Artikkelen fortsetter under bildet]

TIL FJELLS: ? Da regattaen ble utsatt i noen timer, tok vi en tur opp på den høyeste toppen, forteller Kristoffer Spone. Fra venstre Christen Horn Johannessen, Pelle Horn Johannessen, Fabian Spone og Sigurd Hekk Paulsen.

Snø og vindstille

– Det var nesten ingen vind i noen veldig rare forhold som vi nesten ikke har opplevet før. Det var mye regn, snø og fire kuldegrader – før det klarnet opp siste dag. Sol og snø på toppene ga et fantastisk skue fra Lake Moritzsee. Innsjøen er ikke større enn at det er 3, 7 km å gå rundt den. På det bredeste er den 600 meter, forteller Kristoffer Spone.

Med seg hadde han Christen og Pelle (14) Horn Johannessen og Sigurd Hekk Paulsen.

– Fabian Spone var med som lagleder på land, legger Kristoffer til om sønnens rolle.

[Artikkelen fortsetter under bildet]

KLARE: KNS-laget er klar til dyst på innsjøen i St. Moritz i Sveits.

Travel høst

Om det blir Kristoffer Spone som kommer til å lede KNS-laget i Champions League-finalen, vet han ikke ennå.

– Kommende helg er det NM i Melges 24 og helgen etter skal jeg være rormann om bord hos Jørgen Heje i «Too Bonita» i ORCi-NM. Så enda en helg kan bli for mye, selv for oss. Men vi får se, sier han.

Slått ut i St. Petersburg

I begynnelsen av august ble Trondhjems Seilforening slått ut i den første kvalifiseringsrunden, som foregikk i St. Petersburg i Russland. Trønderne ble nummer 20 av 21 lag. Også der kom det et dansk lag på 2. plass; Fredrikshavn Sejlklub.