Regatta

I ÅKEREN: Dagens eier av Finnjolle N 46 er Thor-Arne Agnalt. Båten befinner seg i Hobøl der den blir klargjort for sin nye eksistens med H.Y.C. på hekken – Hobøl Yacht Club.
ALDRI VENNER: Terje Thorvaldsen gjorde furore med sin gamle Finnjolle i tre under OL-uttagningen i 1964, men han ble aldri venner med båten han kjøpte etter den. Thorvaldsen omtaler N 46 som en tragedie. Den ble aldri så «Quick» som han hadde håpet.
PORTUGISISK: Erik Andersen tok med seg Finnjolle N 46 til Portugal. Der trente og seilte han med portugiskiske Finnjolle-seilere og ble til slutt tatt ut på den portugisiske landslaget til Finn Gold Cup. Han behøve ikke være portugiser, men måtte ...
ERIK ANDERSEN: Erik Andersen har mange minner fra sin tid som aktiv Finnjolle-seiler. Minnene har han bevart i flere permer og album.
TRENING: Erik Andersen trener med portugiserne – før han ble uttatt til VM og måtte skifte seilnummer.
FINNJOLLE-GJENGEN: I Asker er det blomstret opp et hyggelig Finnjolle-miljø. De brakte N 46 frem fra glemselen, men har nå sendt den videre til ny eier. Fra venstre: Frank M. Ormstad, Paal HH Lindenskov, Tom Skjønberg, som var OL-deltager for Norge ...
GAMLE PAPIRER: Båtens originale målebrev er inntakt, og gjennom å studere reglene for Finnjollen, er det Thor-Arne Agnalts intensjon å restaurere båten slik at den fortsatt måler som en Finnjolle.
I SNØEN: Den opprinnelige fargen til N 46 var grønn. Hvordan den vil se ut når den er blitt restaurert, er ikke bestemt ennå. Skott og dobbeltbunn er skåret ut og skal bygges opp igjen.
ASKER: På Blakstadtangen i har det i de siste årene vokst frem et aktivt Finnjolle-miljø.

Historien om en Finnjolle

En båt er i utgangspunktet bare en ting, men den er så absolutt med på å skape historien til menneskene som bruker den.

Publisert Sist oppdatert

På sett og vis startet historien om denne Finnjollen med at Thor Thorvaldsen vant to olympiske gullmedaljer i Drake – i 1948 og 1952. Med det seilte han seg inn i historien som en av Norges største olympiere gjennom tidene. Da han vant sin første gullmedalje, skjedde det noen måneder før sønnen Terje fylte fem år. Da pappa Thor vant sin andre gullmedalje, var Terje nesten ni, og det at pappa vinner gull, inspirerer selvsagt en ung gutt.

Det ble seiler av Terje også, og i 1964 deltok han som 21-åring i den norske OL-uttagningen. Han seilte i en gammel Finnjolle av tre.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER