39FOT: Bente 39 får mye av det samme særpreget fra 24-foteren.
ÅPEN: Cockpiten blir svært dyp. Overbygget vil fungere som en sprayhood. Bente 39 får rorkultstyring.

Tyskere som tenker nytt

Her er Bente 39, en båt fra en gjeng hipstere i Hamburg.

Publisert Sist oppdatert
Bente 24

Bente 39 bygger på ideer utviklet for Bente 24, men 39-foteren er bygget for havseilas, og kan beskrives som en Class 40 for turseiling. Båten skal leveres i to utgaver, en med grunn kjøl og klassisk storseil, og en med dyp kjøl og storseil med fathead.

Studentprosjekt

Bente 24 startet som et studentprosjekt Hannover University of Design. Målet var å finne opp hjulet på nytt. Med på prosjektet er  Alexander Vrolijk, sønnen til Rolf som er en del av Judel/Vrolijk.

Navnet Bente kom opp under utviklingen.  Målsetningen var å bygge en båt for hele familien, og for å få flere meninger, ble moren til en av gutta i utviklingsteamet stadig spurt. Hun heter Bente.

«Spør Bente» ble hyppig brukt, så hyppig at Bente ble et naturlig navn på båten.

Også økologisk

Produksjonsutgaven av Bente 24 fikk ikke alle de spreke ideene fra prototypen, men har mange smarte løsninger. Videre fra Bente 24 er båtens faste sprayhood, men på 39 foteren blir denne en del av overbygget. Bente 24 kan også leveres i en øko-versjon. I stedet for glassfiber, blir skroget armet med lin, som vi kjenner fra klær. Fibrene blir bakt inn med en spesiell epoksy hvor 70 prosent av innholdet er olje fra furu-trær. 

Klar i 2018

Produksjonen av Bente 39 starter til sommeren, og båten skal vises frem på Dusseldorf i januar 2018. Båten vil seile til våren 2018 i følge planene, mens første båt kan leveres til kunder ut på høsten 2018. Dette blir en Launch Edition som blir en spesialutgave for havseilas. Kjøperne av Launch Edition blir oppfordret til å delta i ARC og seile Key West Race Week og de store regattaen i Karibia vinteren 2019.

Innredningstegninger vil bli publisert senere. 

Bente 39 får en pris på 145 000 euro uten moms. Det er overraskende billig. Det betyr at du kan få den seilklar for ca to million.

 

 

 

DATA: Bente 39 blir 11,9 meter lang, 4,05 bred og vil veie 6,6 tonn. Seilarealet på slør blir nesten 200 kvm
ÅPEN: Cockpiten blir svært dyp. Overbygget vil fungere som en sprayhood. Bente 39 får rorkultstyring.