FREDERIK HORN:

«CUTTER»: 6-meter mannskapet. Fra venstre skipperen Frederik Horn, Sverre Johannessen, bak; Per Corneliussen, Kalle Nergarrad og Jann Bjørne.
UTMERKELSE: Frederik Horn ble tildelt St. Olavs-medaljen for sin innsats for norsk seilsport i utlandet.
OL: Frederik Horn deltok i flere gullpokalseilaser med 6-meteren «Cutter» som i 1952 tok OL sølv med Finn Chr. Ferner til rors.

Fryktet og respektert

Der forsvant Norges største seilsports-entusiast, sa en som kjente Frederik Horn godt, da han gikk bort på sin fødselsdag i 1984, 73 år gammel.

Publisert Sist oppdatert

Horn hadde i løpet av sitt liv skaffet seg en solid posisjon både nasjonalt og i internasjonal seilsport. Horn levde og åndet for seilsporten som han praktiserte med bravur både som seiler og administrator. Som seiler kom han nok litt i skyggen av sine samtidige Finn Ferner og Peder Lunde, men som administrator og leder var det ingen som kunne skygge for den ruvende figuren fra klesbutikken på Egertorget.

Han ble tidlig bitt av seilsports-basillen og var aktivt med da KNS junioravdeling ble stiftet. Det er fortalt at hans iver var så stor at han flere ganger ble kastet ut fra kontoret til den legendariske KNS-sekretæren, Yngvar Jespersen.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER