Søk i arkivet

JOBB: Knut Frostad har fått toppjobben hos Navico.
JOBB: Knut Frostad har fått toppjobben hos Navico. Foto:

Knut Frostad inn som president

Den norske Volvo Ocean Race-seileren får toppjobben hos Navico, og har allerede startet.

Etter å ha sittet i styret til Navico i 14 år ble Knut Frostad hyret inn som Executive Vice President i selskapet med ansvar for å utvikle digitale plattformer for B&G, Lowrence, Simrad og andre merkevarer kontrollert av Navico fra 1. mars. Nå har han klatret ytterligere, og blitt president og tatt over toppsjefrollen fra svenske Leif Ottosson. Ottoson har sitter i sjefsstolen i over 10 år. Han klarte å snu selskapet, og inngitt lukrative avtaler med en rekke verft. Under Ottoson har omsetningen fordoblet seg, inntjeningen blitt styrket, forhandlernettet vokst, og forskning og utviklingen styrket. 

Les: Mer om fremtidens båtelektronikk (+)

Les: Fremtidens løsning kjøpt av Navico

Fins ingen bedre

– Knut Frostad har enorm erfaring fra båtindustrien, og har forståelse for vårt marked gjennom sin tidligere stilling som sjef for Volvo Ocean Race, og som rådgiver for en rekke internasjonale selskap. Jeg kan ikke tenke meg noen bedre skikket for å føre Navico in i en ny tid, utaler styreleder i Navico, Hugo Maurstad. Maurstad er daglig leder av Altor, investeringsselskapet som eier Navico. Navico har nå både norsk sjef og styreleder. 

Vi snakket med Knut Frostad i vinter, hør intervjuet her. 

Vil vokse videre

–  Jeg føler meg æret og privilegert til å få lede Navico, et globalt selskap med talentfulle medarbeidere og ikoniske merkenavn, sier Frostad, og sier at selskapet skal fortsette å være nyskapende, og at de skal vokse inn i fremtidens nye markeder. 

 

– Med mitt hjerte for båtliv og sjø, er dette en spennende mulighet, sier Frostad.  

Les også: Knut Frostad med ny jobb

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen