Søk i arkivet

Seilmagasinets helgeportrettForståelsen er Dag Usteruds NM oppskrift

Med norgesmesterskapet i 11 meter er Dag Usterud på 3. plassen i antall NM titler. Bare Kristoffer Spone og Birger Jansen ligger foran ham.

Dag Usterud og Team Wanda NM 2019

Dag Usterud og Team Wanda NM 2019

Dag Usterud er en av norsk seilsports store profiler og har vunnet mesterskap fra tidlig på åttitallet til idag. Fra et aktivt Yngngmiljø i Brevik tok han skrittet opp i Solingklassen og var bare 23 år da han ble tatt ut til å representere Norge i OL. Der ble han nummer fem etter å vært disket i den siste seilasen, angivelig for pumping under forhold da dette ikke kunne ha vært til noen fordel. Det kostet laget sølvmedaljene, noe Usterud tok tungt. Da han tidligere på året hadde mistet søsteren sin i sykdom, ble dette et tøft år for ham.

Satsingen deretter i Flying Dutchman ble et blindspor. Han var i bunn og grunn en kjøbåtseiler og vendte etter hvert tilbake til det, men noen ny OL satsing ble det ikke til.

Hør hva Dag Usterud selv har å si om opp- og nedturer i seilerkarrieren og ellers i livet i samtale med Seilmagasinets Mikkel Thommessen.

8mR: Dag Usterud har oppnådd
gode resulatater med 8mR «Wanda», her side om side med
«Sira»

8mR: Dag Usterud har oppnådd gode resulatater med 8mR «Wanda», her side om side med «Sira» Foto: Axel Nissen-Lie/SEILmagasinet

 

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen