Spennende innspurt i Sydney Hobart Race

Tre minutter skilte de to 100 foterne «Investec Loyal» og «Wild Oats» i mål, men det endelige resultatet i årets Hobart Race vil bil avgjort i protestrommet.

Publisert Sist oppdatert

Publikum i Hobart opplevde den jevneste avslutning i Sydney-Hobart Race på 29 år da de to maxibåtene «Investec Loyal» og den tidligere line honors vinneren «Wild Oats» kjempet seg de siste milene opp Derwent River og gikk i mål med tre minutter og åtte sekunders mellomrom etter mer enn to dagers seilas over de 628 nautiske milene fra Sydney.

De to båtene kjempet tett hele tiden og det var da ledende «Wild Oats» havnet i et vindhull, ikke bare en, men to ganger, at konkurrenten kom seg forbi. Ved siste forbipassering la «Investec Loyal» seg i forsvarsposisjon og klarte å holde konkurrenten bak seg det siste stykket til mål.

Nå kan det vise seg at gleden ombord på «Investec Loyal» kan bli kortvarig ettersom regattakomiteen har lagt inn protest på båten etter et brudd på regel 41 om hjelp utenfra. En avspilt lydfil med en samtale mellom et av mannskapene og et helikopter fra ABC TV der det ble gitt spesifikk informasjon om seilføringen til «Wild Oats» kan være nok til å diske «Investec Loyal» fra regattaen. Saken vil bli hørt av en intrenasjonal jury idag.

Her er juryens dom

"Norsk delseier"

Den tidligere NORsteam seileren, 20 år gamle Trym Osborg deltar i Sydney-Hobart regattaen ombord på 40 foteren «Wasabi» som Rune Aasberg seilte med i 2009. Da som nå ligger båten an til å ta klasseseieren i PHS-1, mens Ola Strand Andersen i 42 foteren «Accenture Yeah Baby» har brutt seilasen.