Søk i arkivet

Tanguy de Lamotte og Eric Peron var en av favorittene i Class 40 klassen, men har mistet kjølen.
Tanguy de Lamotte og Eric Peron var en av favorittene i Class 40 klassen, men har mistet kjølen.
Simen og Rune seiler mot proffer over Atlanterhavet og ligger på en sterk 6. plass for øyeblikket.
Simen og Rune seiler mot proffer over Atlanterhavet og ligger på en sterk 6. plass for øyeblikket.

Simen og Rune på 6.plass

Tøff strategi gir utelling. Nå står gutta om bord i «Solo» foran et nytt vanskelig valg. Tøffe forhold, eller trygg seilas. Les siste rapport.

Som dere ser så spiser vi oss innpå takket være vår strategi om å legge oss på den rhumbline vi hadde fra vår pos til “mål” i går tidlig, og kjøre som toget der. Men nå kommer de lavtrykkene vi hadde håpet at skulle trekke mer nordover og sperrer veien vår videre fra i dag kl. 12, da dreier de vinden til vest, mao rett mot vår kurs. Vi får et stort valg, gå sydvest mot Azorene på en roligere vindtype, eller nordvest for å komme nærmere trykkets senter, dog med ditto vindstyrke.

Etter Azorene er det i dag ingen farbar vei videre mot “mål”, da vindene på lang sikt står vest syd vest (midt i mot) som vil innebære en altfor lang vei bort fra rutas rhumbline. Nordvest et lite stykke, men da med tøffe vindforhold, vil føre oss tilbake til rhumbline igjen etter et par døgn og vi kan fortsette veien videre.

Hmmm... Dette holder vi på med om natta mens normale mennesker sover. Og dere skal vite hvor lang tid det tar å skrive denne mailen med en båt som har 15 grader heel og hopper over alle bølgene vi tar igjen i en båtfart på 10-12 knop...
Beslutningen vi tar på overnevnte utfordring får dere vite ved å følge vår tracking neste dager, skriver Rune og Simen fra Atlanterhavet.

Mistet kjølen
I går opplevde Tanguy de Lamotte og Eric Peron det store marerittet. Kjølen falt plutselig av. Båten hadde en genua og ett rev i storseilet. Den ble umulig å styre, og båten broachet. Gutta kunne se at kjølen var bore. Mannskapet fikk tatt ned seilene. Alt av tyngde om bord ble lagt i bunn av båten for å skape ballast. Så heiste de en stormfokk og satte kursen mot land, ca 450 nm unna. Hvor de ender opp kan de ikke si, fordi båten har stor avdrift uten kjøl.


 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen