America's Cup

- Om det noen gang var rett tid, så er det nå

Det sier Ben AInslie som var nøkkelmann på Oracle Team USA og som etter seieren i America's Cup 2013 forsøker å finansiere en britisk utfordring.

Publisert Sist oppdatert

Ben Ainslie, OL-helten som var taktiker på ORACLE TEAM USA, har tatt til landeveien for å skaffe midler til en britisk utfordring til de 35. seilaser om America' Cup.

Han uttalte nylig til BBC's Radio 5 at ORACLE TEAM USAs comeback hadde generert massiv interesse for cupen både i Storbritannia og ellers i verden og at han nå jobbet intenst for å konvertere denne interesse til cash for en britisk utfordring.

- Det er stor interesse for seiling i dette landet, og om det noen gang er rett tid for et slikt prosjekt så er det nå, sa Ainslie. Også folk utenom det tradisjonelle seilermiljøet har vist interesse for America's Cup. - Men å skaffe nok midler er en stor utfordring, sier Ainslie som mener det vil ta for lang tid å få den kommersielle pakken på plass. Derfor håper han at det finnes private investorer som kan bidra med en mellomfinansiering, slik at det er mulig å engasjere seilere og et designteam.

- Uten et godt lag er det mulig å komme videre, sier han.