Askøy Rundt

Svett og Blid i Askøy rundt

Svett og Blid i Askøy rundt

Det kan virke som om Askøy Rundt har fått seg en sponsor som passer godt med seilprofilen. Treningssenterkjeden Svett og Blid satser på seiling, og til helgen er det over 100 båter som starter i Vestlandets svar på Færderseilasen.

Publisert Sist oppdatert

- Vi har passert over 110 båter og det er fortsatt mulig å melde seg på, sier Helge Ivarsøy i Askøy Seilforening.

FAMILIEN. Askøy Rundt er et familiearrangement av de store i den vestlandske seilsporten. Til lørdag bærere det nok en gang løs med start rett utenfor Bergens sentrum og kurs opp mot den lille havnen på Herdla. Der blir det muligheter for barn i alle aldre å ha de moro.

- Svett og Blid Askøy Rundt er en seilerfest for hele familien. Det vil derfor være program for deltakere i alle aldre. Blant annet vil det være konkurranser og leker for de minste med fine premier. Grillene tennes på kaien ca kl 1700 når de fleste båtene er ventet i mål og vel i havn. Jollegruppen i Askøy seilforening har kiosk på kaien hvor det selges kaffe, brus og andre forfriskninger. Det vil bli delt ut premier og gaver før det inviteres til bryggedans med levende musikk, melder Askøy Seilforening på sine sider.

REKORD. I år går det mot rekordstor deltakelse og Askøy seilforening. Torsdag morgen var det 118 deltakere påmeldt.

- Spesielt hyggelig er det at antall nye båter er spesielt høyt i år, men selvfølgelig er det også mange kjente og gamle ansikter å treffe, sier Ivarsøy.

Etter flere år med Frydenbø som hovedsponsor har nå treningskjeden Svett og Blid tatt over som partner for arrangementet. Svette og blide seilere kan jo alltids trenge litt ekstra trening...