Miljøvennlig rekord

Grønn rekordmaskin

Grønn rekordmaskin

Båten er riktignok rød, men Francis Joyon satser på å sette grønn rekord non stopp jorden rundt. Han kommer ikke til å ha motor, generator eller noen form for forurensende forbrenningsmotor om bord på sin nye båt.

Publisert

Francis Joyons nye båt er spesialdesignet for å seile jorden rundt non stopp i rekordfart. Han skal lå Ellen MacArthurs rekord på 71 dager og noen timer. Men han skal gjøre litt mer enn det med sin maxi-trimaran.

GRØNT FYR. Han kommer ikke til å ha noen form for forbrenningsmotor om bord under rekordforsøket. Både motor og generator skal ut, og isteden skal han bruke solceller, vindgenerator og såkalte fuelcells for å lade sine batterier underveis. Med all elektronikken og autopiloter som finnes om bor di en så stor båt så kreves det mye strøm.

Joyon mener han skal klare å holde batteriene ved like uten å lade de med en forurensende motor.

VEKT. I tillegg til at båten blir miljøvennlig i drift, så sparer den erfarne seileren også verdifulle kilo. Motoren veier 140 kilo mot 25 kilo for vindgenerator og solcellepanel. I tillegg slipper han å seile jorden rundt med mange liter med tung og forurensende diesel.