Søk i arkivet

SikkerhetskursNSF åpner opp for flere kurs

Neste år blir det fritt frem for alle til å søke om å bli godkjent av Norges Seilforbund for å arrangere sikkerhetskurs. Nå er det ikke lenger noen unntak fra sikkerhetsreglene og begge skipperne i for eksempel Watski Skagerrak TwoStar må ha sikkerhetskurs.

Etter en evalueringsrunde og diskusjon internt i styret i Norges Seilforbund har de bestemt seg for å invitere flere til å holde sikkerhetskurs fra 2008. NSF jobber i disse dager med en invitasjon og fristen for å søke om å bli godkjent kursarrangør er 15. november.

- Vi er godt fornøyd med de kursene som har vært avholdt, men ønsker med dette å sikre at vi verken får kapasitetsproblemer eller at sikkerhetskursene blir begrenset geografisk. Vi satser på at kursene skal starte opp på nyåret, men dette er selvfølgelig opp til de kursarrangørene som blir godkjent, sier Erik Solberg, generalsekretær i Norges Seilforbund.

Alle kursarrangørene som blir godkjent vil bli listet på hjemmesidene til Norges Seilforbund. Det vil fortsatt være Norges seilforbund som utsteder kursbevisene og NSF kommer til å legge ut navnene på alle som har tatt godkjente sikkerhetskurs slik at kontrollen for regattaarrangørene blir enklere.

Så langt er det 280 stykker som har tatt sikkerhetskurs. Solberg regner med at behovet for 2008 ligger i overkant av 200 stykker.
Fra neste år er det ingen unntak fra sikkerhetsreglene som blir godtatt. 20 prosent av de om bord/minimum to må ha sikkerhetskurs, og NSF har ingen planer om å innvilge tidligere beståtte kurs som en del av sikkerhetskurset.

- Erfaringene fra de kursene som har vært avholdt viser at det faktisk er viktig at selve kursopplegget er skreddersydd til de utfordringene seilerne møter under havseilas, sier Solberg.

 

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen