Very Quick 32

Ny shorthandedbåt snart klar

Ny shorthandedbåt snart klar

Dick Koopmans, en av initiativtakerne til 1000 Mile Race og designer av en rekke båter, har satt i gang bygging av en ny 32 foter som er beregnet på shorthanded seiling i en rekke forhold. 

Båtens navn gjør fallhøyden lang og mulighetene mange: Båttypen heter Very Quick 32, eller VQ 32 i kortversjonen.

 

NORGESVENN. Det er norgesvennen Leslie Irvine som skal forhandle båten i Norge. Han har seilet flere Round Britain & Irland Race, tomannsseilas, og er en hyppig seilgjest på Vestlandet på sommeren. Han bor på Shetland.

- Tanker om denne båten dukket stadig opp rundt bordet når vi seilte Round Britain & Irland Race da jeg seilte med Dick. Et par uker etter mål ringte han meg opp og sa at han var i gang med designet. Jeg hengte meg på med en gang, forteller Leslie Irvine til SEILmagasinet.

GOD PÅ KRYSS. Tanken bak båten er å lage en "liten", prisgunstig og rask båt tilpasset forholdene nord i Europa. Båten har dermed et mye smalere skrog enn de typiske Open-design båtene og skal forhåpentligvis krysse bedre.

VQ 32 er også utstyrt med vannballast på 350 liter på hver side.

- Båten egner seg for venner og par som ønsker å seile shorthanded regattaer og også bruke den til cruising. Den skal bli veldig enkel å håndtere og god i sjøen, sier Irvine.

TIL NORGE. Prisen på båten skal forhåpentligvis ende på rundt 100.000 Euro. Men det tallet er ikke endelig før første båt kommer på vannet. Leslie skal få båt nummer tre og han regner med å seile den rett til Stavanger og Bergen i midten eller slutten av mai, før han seiler den hjem til Lerwick på Shetland.

Deretter er planen å seile Visit Shetland Race 2008 med båten.

Du kan lese mer om båten på www.vq32.com