Søk i arkivet

NM Express & X-35Dobbel-NM i Stavanger

Stavanger Seilforening står for to norgesmesterskap til helgen. Albin Express og X-35.

Express-klassen teller 33 påmeldte båter og er dermed Norges største NM-klasse.

– Selv om det er få båter fra Østlandet, så er det sånn cirka samme antallet som i fjor. Så det er vi fornøyd med, sier Mathias Friis til SEILmagasinet.

– Men i fremtiden har vi tenkt å gjøre noe med det. Det har vært liten tradisjon for å frakte Expressen på tilhenger, men nå begynner det å komme flere med henger. Og det er bra for klassen, legger han til.

ENGASJERT. Mathias Friis har de siste årene vist et glødende engasjement for Express-klassen. Og med nye båter solgt i Norge, har han klokketro på fremtiden for Expressen, som ble tegnet av Peter Norlin i 1978.

FAVORITTER. Fjorårets NM-vinner, Trygve Lergaard, stiller ikke under NM. Men ifølge Friis er det flere som peker seg ut som favoritter.

– Leif Kristian Garvik i SALT 2 fra Ran Seilforening ble tre i NM i fjor og Vidar Tregde fra Mandal ble nummer to, så det blir noe å bryne seg på, fortsetter Friis.

– I tillegg finnes det flere lokale som kan hevde seg bra.

Selv har Friis & Co ambisjonene klare.

– Vi har da ambisjoner. Mentalt håper vi på pallplass og da aller helst førsteplass, avslutter Friis.

Friis seiler for Oslo Seilforening sammen med Gorm Søby, Jan Fredrik Knudsen og Marius Olsen.

X-35. 16 deltagere skal konkurrere om tittelen i X-35 og de er dermed én båt over minsteantallet for et godkjent NM. Norges Seilforbunds NM-regeler er klare: båter med mannskap 7, eller flere, trenger 15 båter for et NM.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen