NM Express & X-35

Dobbel-NM i Stavanger

Dobbel-NM i Stavanger

Stavanger Seilforening står for to norgesmesterskap til helgen. Albin Express og X-35.

Publisert Sist oppdatert

Express-klassen teller 33 påmeldte båter og er dermed Norges største NM-klasse.

– Selv om det er få båter fra Østlandet, så er det sånn cirka samme antallet som i fjor. Så det er vi fornøyd med, sier Mathias Friis til SEILmagasinet.

– Men i fremtiden har vi tenkt å gjøre noe med det. Det har vært liten tradisjon for å frakte Expressen på tilhenger, men nå begynner det å komme flere med henger. Og det er bra for klassen, legger han til.

ENGASJERT. Mathias Friis har de siste årene vist et glødende engasjement for Express-klassen. Og med nye båter solgt i Norge, har han klokketro på fremtiden for Expressen, som ble tegnet av Peter Norlin i 1978.

FAVORITTER. Fjorårets NM-vinner, Trygve Lergaard, stiller ikke under NM. Men ifølge Friis er det flere som peker seg ut som favoritter.

– Leif Kristian Garvik i SALT 2 fra Ran Seilforening ble tre i NM i fjor og Vidar Tregde fra Mandal ble nummer to, så det blir noe å bryne seg på, fortsetter Friis.

– I tillegg finnes det flere lokale som kan hevde seg bra.

Selv har Friis & Co ambisjonene klare.

– Vi har da ambisjoner. Mentalt håper vi på pallplass og da aller helst førsteplass, avslutter Friis.

Friis seiler for Oslo Seilforening sammen med Gorm Søby, Jan Fredrik Knudsen og Marius Olsen.

X-35. 16 deltagere skal konkurrere om tittelen i X-35 og de er dermed én båt over minsteantallet for et godkjent NM. Norges Seilforbunds NM-regeler er klare: båter med mannskap 7, eller flere, trenger 15 båter for et NM.