Seapilot 2Star 2016

ELAN 310: Elan 310 er en av båttypene som deltar i «Open Class» og om det nye trofeet «Strykejernet».

Ille strøkne seilere

Seapilot 2Star har fått en helt ny vandrepremie – et strykejern satt opp i Open Class!

Publisert Sist oppdatert

«Strykejernet» er navnet på den nye vandrepremien som deltagerne i den nye «Open Class» skal seile om, og premien – den er nettopp et strykjern – et gammelt sådant i messing.

– Vi satt en kveld og drodlet om at vi måtte finne på noe med den nye klassen i Seapilot 2Star, og det var da ideen om finne et gammelt strykejern dukket opp, forteller Per Arne Skjeggestad i Fredrikstad Seilforening.

Som sagt, så gjort. Brukt- og antikvitetsbutikkene i Gamlebyen i Fredrikstad ble saumfart, og der fant de akkurat hva de var på utkikk etter.

[Artikkelen fortsetter under bildet]

STRYKEJERNET: «Ille strøkne seilere» vil stå som vinnere av dette nye trofeet i «Open Class».

Nå er strykejernet hos gullsmeden til gravering og foruten at det vil stå at trofeet går til vinneren av «Open Class», vil den andre siden av strykejernet ha innskripsjonen: «Ille strøkne seilere».

– Strykejernet er hult, og inne i det vil det ligge en «pergamentrull» der navnene på vinnerne vil bli skrevet inn, forteller Skjeggestad.

Fristen løper ut 8. juni

«Open Class« teller per i dag 11 båter, men med noe justering av hvilke båter som hører til in klassen, er tallet i realiteten noe høyere.

Totalt er 51 båter til nå påmeldt til Seapilot 2Star, men påmeldingsfristen løper ut først på onsdag 8. juni kl 23:59 – etter å ha blitt utsatt en uke.