Optimist

FRA USA: Justin Callahan, Huck Whittemore, Joakim Karlsen, Mitchell Callahan og Bella Casaretto er kommet til Norge for å seile norgescup i Sandefjord.

Amerikanere utfordrer i norgescupen

Sandefjord Seilforening for storfint besøk av amerikanske Optimist-seilere under norgescupen til helgen.

Publisert Sist oppdatert

At det deltar svenske seilere i norgescupen er det ikke noe spesielt ved lenger, men at det kommer fire amerikanske optimistseilere for å seile mot de norske seilerne, er derimot ganske enestående. Og det er ikke noen hvilke som helst amerikanske seilere som kommer, men noen av landets beste – anført av Justin Callahan som ble nummer 8 i VM i Portugal i år.

– Vi regner med å få hard konkurranse for Norge har jo noen av de aller beste Optimist-seilerne for tiden. Vi ble jo slått av Mathias Berthet, som tok sølv i VM, sier Mitchell Callahan, tvillingbroren til Justin, til SEILmagasinet.

Håper det ikke blir for kaldt

Han og lagkameratene er spente på den norske norgescup-regattaen.

– Vi håper det blir gode forhold, god konkurranse og fin seiling – og at det ikke blir for kaldt, sier Mitchell.

De fire 13-åringene har ikke vært i Norge før, men de har etter hvert fått god kjennskap til Norge gjennom sin norske trener, Joakim Karlsen.

Joachim Karlsen kommer opprinnelig fra Svelvik og har vært aktiv Optimist- og Europajolle-seiler i Norge, før han begynte som trener.

– Jeg var trener i KNS i noen år og ett år i Karibia før jeg flyttet til USA i 2010. Der ble jeg trener i Sail Newport, en slags seilforening i Newport. Dette med seilforeninger, private lag og skoler er litt annerledes der borte enn i Norge, sier han.

Mye lagseiling

Joakim Karlsen er også en av flere landslagstrenere for det amerikanske Optimist-laget, som teller rundt 40 seilere. Med seg til Norge har han fire av dem; tvillingene Justin og Mitchell og Bella Casaretto og Huck Whittemore.

– Det blir spennende å se hva de vil klare mot de norske seilerne. Jeg tror vi vil se at seilerne fra USA har veldig god båtfart, for vi jobber mye med det. Dessuten trener vi mye på taktikk, ikke minst fordi lagseiling er en svært sentral del av amerikansk seiling.

Karlsen forteller at de får låne Optimistjoller i Sandefjord, men at de har med seg sine egne seil.

Foruten Mathias Berthet er det broren Markus fra KNS og Tobias Birkeland fra Ran Seilforening som de amerikanske seilerne tror det vil bli vanskeligst å hanskes med.

Du kan lese et større intervju med Joakim Karlsen i neste utgave av SEILmagasinet, der han blant annet forteller om forskjellen på amerikansk og norsk rekruttseiling.