NM i ANDUNGE

FAMILIE-PALL: Fra venstre Pål Persen, Herman Persen Fostvedt, Martine Hoff Jensen, Morten Jensen, Lasse Naumann og Mari Børretzen.

Seierspallen fylt av familie-lag

NM i Andunge ble først og fremst et oppgjør mellom flere familie-lag.

Publisert Sist oppdatert

Deltagerlisten i årets norgesmesterskap i den over 70 år gamle Andunge-klassen hadde flere familielag der flere generasjoner seilere var samlet i den samme cockpiten, og det var da også disse familielagene som kom til å prege mesterskapet. Men om familielagene var mange i årets NM, var deltagelsen generelt skuffende. Kun 16 båter stilte til start, hvilket betyr at klassen må skjerpe seg dersom NM-statusen skal beholdes i fremtiden.

Varierende forhold

De 16 lagene fikk prøve seg under alle forhold. Det startet med frisk sønnavind den første dagen, og mesterskapet ebbet ut med vindstille og kansellert seilas den siste dagen. I mellom dette var de varierende vind – både hva retning og styrke angitt. Krevende forhold med andre ord.

Tre familielag tapetserte til slutt pallen. 

Pallen

Bronsen gikk til Pål Persen (far), Herman Persen Fostvedt (sønn) og Ellen Fostvedt (mor) fra Kragerø, sølvet til Asker-seilerne Lasse Naumann (far), Mari Børretzen (datter) og Christian Walther (svigersønn), mens gullet gikk til undertegnede (far – og i en litt kinkig journalistisk situasjon) og Martine Hoff Jensen (datter) fra Asker.

Og om ikke det var nok, kom det svenske ekteparet Lars og Lotta Gelin på 4. plass – i mesterskapet som også var åpent – og Camilla Nore (datter) og Henrik Nore (far) på 5. plass.

Håvard Alstad og Preben Sparre-Enger fra Asker ble det beste laget uten (så vidt vites) familierelasjoner på 6. plass, mens Sophie Danielsen og Sunniva Dunbar Risan ble beste rene jentelag i norgesmesterskapet på 7. plass.

Komplett resultatliste.