Samdal vant en seilas i Hyeresåpningen

Fredrikstadjenta Elin Samdal vant den andre seilasen i Laser Radial og ligger med et på 7. plass sammenlagt. Også Bjørnar Erikstad og Sonarlaget fikk en fin start på regattaen

Vinden var svært lett i Hyeres,  2-6 knop og 10-15 graders skift med trykkforskjeller. På grunn av mye dis, slo aldri solgangsbrisen gjennom.

- God start, seilte på magefølelsen, ro i huet og overskudd mentalt. Når alt virker enkelt, er det som regel noe som stemmer, sier Elin.

- Seilte et meget godt løp i første race, ble 8 i mål. Kjempe fornøyd med mange av prestasjonene, et par små ting som skulle rettes på. Klarer man topp 10 plasseringer hele veien er det et godt grep om målet på Medal Race. I andre løpet gikk jeg helt til topps! Spiker er en fantastisk følelse. Min første World cup enkeltseilas seier i Radial er den beste spiker?n jeg har smakt på. Sutter litt på den i kveld, men i morgen er det blanke ark. Jeg er ennå Palma friskt i minne, i seiling kan ALT skje, avslutter Elin Samdal.

Laser Radial er en av regattaens største med hele 105 båter. Derfor er Elin  plasseringer idag meget imponerende. Hun ligger på 5. plass sammenlagt, foran den gode amerikanske Paige Railey som ifjor ble årets kvinnelige ISAF seiler.  Cathrine Gjerpen som var best av de norske på Mallorca i påsken ligger på 88 plass.

Bjørnar Erikstad som norsk TV publikum fikk hilse på under dagens Sportsrevy i NRK har 2. og 6. plass idag og ligger med det på 5. plass, barde 2 poeng bak 2. plassen. Også Sonarlaget med  Jostein Stordahl , Per Eugen Kristiansen og  Aleksander Wang-Hansen er godt med og ligger på 6 plass med 4 og 5 plass med samme poengsum som 3. plassen.

49er seilerne Christopher Gundersen og Frode Bovim ble nummer i dagens eneste seilas og ligger med det på 10 plass, noe av det beste seilerne har prestert sammen i en Grade 1 regatta.

Peer Moberg hadde en dag da ikke alt stemte og med 23. og 6. plass ligger han på en for ham skuffende 11. plass. For de øvrige norske seilerne gikk det ikke særlig bra på åpningsdagen.