Årets beste seilbilder

VINNERBILDE: Jean-Marie Liot tok bildet som ble plukket ut som Årets regattabilde.

Min båt er lastet med vann

Det er vann, vann og atter vann på årets beste seilbilde, som nylig ble kåret.

Publisert Sist oppdatert

Årets seilbilde, som ble kåret under Yacht Racing Forum nylig, er tatt av franske fotografen Jean-Marie Liot, og motivet som er begravd i vannmassene er av seileren Morgan Lagravière mens han trener før den pågående Vendee Globe-regattaen i sin IMOCA 60 «Safran».

– Da jeg tok dette bildet visste jeg i samme øyeblikk at dette var et bilde jeg skulle sende inn til konkurransen om å vinne «Mirabaud Yacht Racing Image», sier vinnerfotografen.

– Forholdene var perfekte og Morgan Lagravière presset båten sin til det ytterste. Jeg er veldig glad og stolt over å ha blitt kåret som vinner blant alle fotografene som har sendt inn bilder.

Høy status

«Mirabaud Yacht Racing Image» er blitt fotokonkurransen som virkelig teller blant verdens maritime fotografer som retter linsene sine mot regattabåter, og juryen mottok bilder fra hele 149 fotografer fra 25 land. Blant de mange utvalgte vinnerbildene er det mange kjente navn som går igjen med sin foto-byline i magasiner verden over.

Jean-Marie Liot, som vant hovedprisen, er en av dem som lever av slik fotografering. Den omfatter fotoppdrag ved regattaer, fotografering for skippere eller sponsorer. Han har holdt på siden 1994 og har base i La Trinité-sur-Mer på Bretagne-kysten.

Flere priser

Den spanske fotografen Nico Martinez vant prisen «Yacht Racing Forum Award». Den ble tildelt etter at alle delegatene ved konferansen Yacht Racing Forum, som foregikk på Malta, hadde avgitt sin stemme om hvilket bilde de syntes var det beste.

[Artikkelen fortsetter under bildet]

DELEGAT-BILDE: Representantene ved Yacht Racing Forum valgte ut dette bildet som sin favoritt.

Publikumsprisen – det av bildene som fikk flest stemmer på internett – gikk til Christophe Huchet fra Frankrike. Ialt ble det avgitt 34 680 stemmer på nettet.

PUBLIKUMSFAVORITT: Internett-brukerne valgte dette bildet som det beste.