America's Cup

Emirates Team New Zealand - Oracle Team USA 1-0

New Zealand tok igjen amerikanernes forhåndsledelse.

Publisert Sist oppdatert
Emirates Team New Zealand ånet de 35. seilaser om America's Cup med to strake seire.

Jimmy Spithill’s ORACLE TEAM USA fikk en tøff start på den første finalseilasen og måtte ta straff  etter å ha vært over startlinjen da skuddet gikk. Dermed fikk Peter Burling et forsprang på 32 sekunder ved annen runding. New Zealand seilte deretter både raskt og riktig og økte ledesen til ett minutt og 52 sekunder ved 5. runningsmerke. Senere tok Spithill’s ORACLE TEAM USA innpå og i mål var forspranget redusert til 30 sekunder.  Seier til Emiraters Team New Zealand som dermed utlignet amerikanernes forsprang fra kvalifiseringsseilasene. Stillingen 0-0.

Ny triumf i seilas 2

Peter Burling og Emirates Team New Zealand viste nok en gang styrke fra start og tok Jimmy Spithill’s ORACLE TEAM USA ut på kjøretur. Forspranget ved fjerde merke var på hele ett mkinutt og 34 sekunder. Igjen ga Emirates Team New Zealand sine rivaler et lite håp ved å slippe dem helt opp i hekken. Ved femte merke var avstanden redusert til bare tre sekunder og USA hadde plutselig sjansen til å vinne seilasen, men Emirates Team New Zealand viste igjen at de behersket foilingen best og dro fra. Nå tilsynelatende uten press økte Burlings lag mot slutten og i mål var forskjellen ett minutt og 28 sekunder. To klare seire ga Emirates Team New Zealand en god start på America's Cup og 1-0 ledelse.