Søk i arkivet

I TETEN: Den norske båten «Cubaneren» kniver helt i teten i den amerikanske regattaen Transpac.
I TETEN: Den norske båten «Cubaneren» kniver helt i teten i den amerikanske regattaen Transpac. Foto:

Transpac 2017Blir det ledelse i bursdagspresang?

13. juli har Karl Otto Book bursdag. Da kan bursdagspresangen bli at han leder den store amerikanske regattaen Transpac.

Karl Otto Book og mannskapet hans, kona Maren Magda, Thomas Kjennerud og Eirik Rosenberg har for øyeblikket ca. 730 nautiske mil igjen av den lange og klassiske havseilasen Transpac mellom Los Angeles og Hawaii. De ligger på 2. plass i sin klasse snaue to og en halv time bak en amerikansk konkurrent.

Den norske båten, «Cubaneren», som er en Wasa 55, har imidlertid en sydligere posisjon enn «Azure», som konkurrenten heter, og skjer det endringer i vinden vil det enten gå i «Cubaneren» eller «Azure»s favør, og går det de norske seilernes vei, vil de kunne lede torsdag 13. juli – på dagen da skipperen fyller år.

I så fall er det antagelig en grunn til å feire om bord?

Følg trackingen

Klassikere i kamp

Snaue to timer bak seg – alt på korrigerte tider – har de en annen amerikansk konkurrent, «Sequia», og de tre nevnte båtene er i en klasse for seg; fjerde båt er et godt stykke bak. Begge de to amerikanske båtene er av den klassiske amerikanske båttypen Cal 40 og er bygd på 1960-tallet.

«Cubaneren» er bygd i 1982 og må sies å være et eksemplar av den klassiske, skandinaviske skjærgårdskrysser-kategorien.

CAL 40: De norske seilernes hardeste
konkurrent er amerikanske «Azure» som er av typen Cal
40.

CAL 40: De norske seilernes hardeste konkurrent er amerikanske «Azure» som er av typen Cal 40.

UK Sailmakers

 Kommentarer

Nyhetsbrev

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Morten Jensen.

Gå til toppen