Søk i arkivet

Ragna og Maia Agerup vant begge
Ragna og Maia Agerup vant begge

EM Nacra17 og 49erGod start for Agerup jentene i Kiel

Dansk i tet, men Ragna og Maia Agerup som seier sin første regatta i Europe for sesongen, er godt med i EM starten

Nacra17 og 49er klassene har felles EM som startet i Kiel søndag. Norge stiller med to Nacra17 lag, et i den nye klassen for båter med foiler, og ett i den tradisjonelle klassen, to 49erFX og en 49er. Det har vært frisk vind til nå i regattaen, noe de norske seilerne tilsynelatende  har taklet bra.

For Ragna og Maia Agerup har regattaen så langt vist at de har opprettholdt formen selv om de ikke har konkurrert i Europa hittil i år, men valgt studier og trening i USA. Etter syv seilaser ligger de norske jentene på 7. plass med kort vei opp til 4. - Litt mer kompliserte forhold i dag i veldig shifty bris! Vi hadde god start men fant selv for ofte i midten av kurset, ikke helt å få de beste vaktene. Vi hadde 4 løp og scoret 5,8,4 og 16! Fornøyd med vår konsekvent seilas, sier jentene selv på facebooksiden sin.

Det er dansk i tet med sølvvinnerne fra OL i Rio, Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen i en klasse for seg. Helene Næss og Marie Rønningen har ikke levert som forventet og ligger bare på 30 plass til nå. Det deltar 66 båter i klassen.

Mads og Thomas Mathisen under
trening i Risør.

Mads og Thomas Mathisen under trening i Risør. Foto: Foto: Sivert Hagane

i 49er er det dobbelet britisk i tet, men Risørguttene Thomas og Mads Mathisen ligger på 48. plass i feltet på 94 båter. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I Nacra17 med foiler har Nicholas Fadler Martinsen og Martine Steller Mortensen tydeligvis fått bra tak på foiling og i et felt på 25 båter ligger de norske seilerne på 11. plass. I den tradisjonelle Nacra klassen seier Mathias Mollatt med tyske Tom Heinrich i fravær av Tiril Bue og laget ligger på 4. plass blant 15 konkurrenter.

Nacra17 på foiler

Nacra17 på foiler

Idag er det spådd lettere vind i Kiel. Regattaen vil bli godt dekket med live video produksjon 2. og 3. august der man vil følge gullfeltene med 20 båter i 49er klassene og 24 i Nacra 17 på foiler. 4. augus skal mesterskapet avgjøres med tre «Theatre style» seilaser.

 

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen