Søk i arkivet

«Wanda», «Sira» og «If» kjemper på kryssen
«Wanda», «Sira» og «If» kjemper på kryssen Foto:

VM 8 meterStor norsk dag på Hankø

Etter en god første seilas, klinte de norske seilerne virkelig til i den andre

Med én enslig båt i klassen for de moderne 8 meterne, er det Sira-klassen som trekker til seg størst oppmerksomhet under VM-seilasene på Hankø. Det er her de store duellene utkjempes. Sett med norske øyne ble dagens seilaser under topp forhold i sørvestlig 7-9 m/sek spesielt underholdende og morsom.

Start for 8 meterne

Start for 8 meterne Foto: © james robinson taylor

Trippel norsk

Totalt var det intet å gjøre med «Miss U», den fire år gamle 8 meteren som vant som den ville i begge seilasene. Spennngen sto mellom de tre norske båtene, «Wanda», «Sira» og «If» som var godt opp i første seilas med 3, 5. og 7. plass, og som seg i mellom utkjempet en durabelig kamp om topplasseringene i den andre. Tom Knutsens «If» var først av dem rundt toppmerket, med Kongens «Sira» og Lars Ingebergs «Wanda» hakk i hel. På lensen ble det ingen endringer, men Østerriske «Pandora» truet den norske dominansen. Den andre runden ble jevn og spennende. «If» måtte bruke lang til på å fri et spinnakerskjøte som hadde satt seg fast under kjølen og tapte en båtlengde eller to på det. Og mer skulle det ikke til før «Wanda» og «Sira» kom forbi. De rundet likt ved toppmerket. «If» rett bak. Lensen mot mål ble svært spennende. En stund så det ut som om «Sira» skulle ta det, men «Wanda» jibbet rett før mål og kom seg foran. «Sira» var en båtlengde bak og «If» to båtlengder bak henne igjen.

Dag Usterud konsentrerer seg

Dag Usterud konsentrerer seg Foto: © james robinson taylor

Alle de norske var storfornøyde, særlig seilerne på «Wanda» som hadde gått på et forsmedlig nederlag i protestrommet dagen før. Nå var de med i tetkampen igjen.

«If» foran
«Sira» og «Wanda»

«If» foran «Sira» og «Wanda» Foto: © james robinson taylor

Sammenlagt leder fortsatt «Miss U» med 6 poeng etter at den dårligste plasseringen nå kan strykes. Sira-klassen ledes av «Pandora» Werner Deuring, AUT 14 poeng foran «Wanda» og «Sira», begge 25 poeng og «Bangalore», Terry McLaughlin, CAN 24 poeng. «Luna» Jarri Roschier, FIN er på 6. plass med 29 poeng, mens Tom B K Knutsen har seilt seg opp til 8. plass med 34.

8 meterne på lens

8 meterne på lens Foto: © james robinson taylor

Imorgen er det hviledag for seilerne føre regattaen avsluttes fredag og lørdag med to seilaser hver dag.

 

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen