Gavin McKinney og Lars Horn-Johannessen vil gjenta fjorårssuksessen

VM helg med norsk mester

Norske seilere var med sette preg på flere verdensmesterskap som ble avsluttet denne helgen.

Mester var det imidlertid bare én seiler som ble. Lars Horn Johannessen vant VM i 5.5 meter som mannskap hos Gavin McKinney fra Bahamas. Laget seile den ni år gamle «John B» som i 2008 ble bygget for Eivind Astrup. Den er tegnet av sveitsiske Sebastien Schmidt hvis design har dominert klassen i mange år. Nyere båter tegnet av andre designere har ikke nådd opp. Det var første gang på mange år at ikke Kristian Nergaard og hans «Artemis XIV» deltok i VM, men Nergaard valgte denne gangen å prioritere hjemlige NM. Mesterskapet ble arrangert i Benodet på den franske Atlanterhavskysten

10 plass til Pedersen

Anders Pedersen lå før medaljefinalen på 9. plass i Finn Gold Cup, Finnjollenes VM som i år hadde hele 113 deltakere som alle seilte i samme start. Pedersen hadde muligheter til å seile seg opp et par plasser med en god finale og han lå lenge på 3. og 4. plass, men da han mistet noen plasser på siste lens, ble det 10. plass til nordmannen til slutt. Pedersen fikk en verst mulig start på mesterskapet da han ble disket fra en sterk 6. plass. Dermed måtte han trekke med en 31. plass,  noe som kostet ham en enda sterkere sammenlagtplassering. 19 år gamle Lars Johan Brodtkorb gjennomførte også en fin regatta og endte på 31. plass i det store feltet. Mesterskapet ble avviklet på Balatonsjøen i Ungarn under meget vanskelige forhold. Verdensmester ble svenske Max Salminen, OL vinner i Star i 2012.

Gode enkelplasseringer

To norske båter stilte i VM for Nacra 17 som be arrangert i La Grand Motte i Sør Frankrike. Det ble seilt i to klasser, full foiling og tradisjonell type med en norsk båt i hver klasse. Nicholas Fadler Martinsen og Martine Steller Mortensen seilte ikke de fem siste seilasene etter at de fikke med seg en sterk 3. plass i deres siste seilas. Det var deres regattadebut i foiling.

Nicholas Fadler Martinsen og Martine Steller Mortensen på foiler

- VM endte ikke helt som vi hadde håpet, på grunn av sykdom. Dette gjorde dessverre at vi måtte trekke oss fra de siste dagene av mesterskapet.Det har vært et veldig lærerikt VM med 50 båter til start i denne nye foilende båten. Vi har fått gode svar på hva vi må jobbe med i vinter. Det var også veldig gøy å avslutte VM med en 3. plass.Den nye foilende båten er utrolig morsom og spektakulær. Det er ikke noe tvil om at vi har en spennende tid i vente.Nå går turen hjemover til Norge for å komme i gang med vintertreningen. Vi er veldig motiverte for en høst og vinter med mye trening og nye utfordringer.

Tiril Hartvedt Bue og Mathias Mollatt seilte i Nacra C-board klassen og endte på 5. plass til slutt etter å seilt stadgo bedre gjenneom regattaen og vunnet den siste seilasen.