TEMA: REKRUTTERING

OPTIMIST: Optimist-NM i Sandefjord.
GODE SEILERE: Norsk seilsport ønsker seg gode, dyktige seilere, men meningene er mange om hvordan man skal få dem.
TRYGGHET: At barna føler trygghet når de skal lære å seile, er viktig og helt avgjørende for mange om de vil fortsette eller ikke.
TRENEREN: Trenerne spiller en viktig rolle i rekrutteringsarbeidet. At de har gode pedagogiske evner, kan gi seilerne trygghet og ser alle blir fremhevet som viktige egenskaper.
GEIR DAHL ANDERSEN: - Mottaket av foreldrene er veldig viktig, og man får bare den ene sjansen når de kommer med barna sine.
LEIF C. MIDDELTHON: - At barna kommer raskt opp på et visst ferdighetsnivå, gir mestrings-følelse og gjør dem motiverte.
RUNE TØNNESEN:- Jeg tror vi må seile mer lokalt og få med flere på det.
JAN STEVEN JOHANNESSEN: - Hadde jeg vært Optimist-pappa, ville jeg ha sett på kostnadsnivået i NC-ene som avskrekkende.
CECILIE LIND (I ROSA): - Vi må være oss bevisste at det er to spor vi skal rekruttere seilerne inn i.
BJØRNAR ERIKSTAD: - Jeg skulle gjerne ha fulgt opp alle, men utfordringen er at alle treningsgruppene seiler samtidig.
DET SOSIALE: Uansett hvordan man snur og vender på temaet rekruttering, vil det sosiale aspektet spille en fremtredende rolle.
PASIFISERENDE: La barna få være mer på egenhånd og klare seg selv. Foreldrene tar gjerne den ledende rollen på land, noe som lett gjør barna passive. Flere nevnte denne problemstillingen.
MATHIAS MOLLATT: - Det sosiale i foreningen er veldig viktig, det er selve grunnlaget for at barna vil seile, men det må ikke bli noen syklubb.
NC ELLER NM: Deltagelsen i årets fire norgescuper teller godt over hundre båter hver gang og seilerne reiser langt for å delta. I NM starter kun noen titalls. Det samme er tilfellet i lokale og regionale regattaer. Noen spør seg om man ikke burde ...

Seiler eller OPTIMIST-seiler?

Norsk seilsport må rekruttere flere unge seilere og forhindre at så mange faller fra. Målet er klart, men det viser seg i praksis å være akk så vanskelig å nå.

Publisert Sist oppdatert

Meningene er mange med hensyn til hva slags lut som må til for å få flere barn og unge til å begynne å seile – og hva som må gjøres for å redusere antallet som slutter å seile. Det fins et stort engasjement i seilforeningene rundt dette, men statistikker og tilbakemeldinger tyder på at det motsatte av hva man kjemper for, skjer. Faktum er at seil-Norge generelt sliter med å rekruttere nye seilere. Men det fins unntak.

Under norgesmesterskapet i Optimist i Sandefjord i sommer hadde man trommet sammen et ekspertpanel og et knippe trenere, foreldre og ledere i Optimist-miljøet fra hele landet for å diskutere rekruttering. Et sentralt spørsmål som reiste seg og som ble tydeligere og tydeligere i løpet av seansen, var: Hva skal man egentlig rekruttere barna til?

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER