STORT: Aldri har det vært så mange RS:X-brett på ett startfelt i Norge.

Brettseilingen er tilbake

Det er  over tjue år siden så mange brettseilere i en olympisk klasse var på vannet i et NM.

Publisert Sist oppdatert
BEST: Sebastian Wang-Hansen,Endre Funnemark, Maria Mollestad og Arthur Ulrichsen var de beste i seniorklassen.

I helgen ble det holdt åpent NM for brettklassene RS:X, som brukes i OL, samt Bic, som er internasjonal rekrutteringsklasse. KNS, i samarbeid med Norges Brettseilerklubb og Færder seilforening om arrangementet.

Det var påmeldt 27 RS:X-brettseilere. Totalt var det over 40 deltagere.

Den høye deltagelsen skyldes mye den gode jobben KNS har gjort for å få brettseilingen tilbake. I kjølevannet av KNS spirer det også i andre foreninger. Det vi så i helgen er en ny generasjon brettseilere som har vokst med sporten, og utfordrer nå etablerte seilere som Sebastian Wang-Hansen og Maria Mollestad.

Internasjonale seilere

Foruten norske seilere fra Oslo, Asker, Drøbak, Stavanger og Bergen, kom det også gjester fra Sverige, Danmark og Polen. I Sverige og Danmark er Bic og RS:X-klassene små, mens i Polen så er det meget stort.

I Norge er det mange gode jenter som hevder seg mot gutta i denne fysisk krevende sporten.

Flere klasser

RS:X senior ble vunnet av Sebastian Wang-Hansen, som deltok i OL i 2012, med Arthur Ulrichsen og Endre Funnemark på de neste plassene. Eneste og beste jente var Maria Mollestad på 4.plass.

RS:X junior ble vunnet av polske Aleksander Przychodezea, med Jakob Ruud og Ola Bjarne på de neste plassene.

I Techno 293 vant Nils-Henrik Lund U15 etterfulgt av Mina Mobekk og Oda Sverre, mens de tre første i U17 var Kami Manowiecki, Maja Kutcha og Mathilde Elise Lind.

Link til flere resultater her