Volvo Ocean Race

«AkzoNobel»  har startet opphentingen

Etter andre forsøk var storseilskinnen på masten på plass igjen.

Publisert Sist oppdatert
FIX: Etter andre forsøk på å montere skinne på masten, kunne mannskapet på «AkzoNobel» heis storseilet.
ØSTOVER: Feltet har samlet seg i løpet av helgen, men nå kommer det et stort vindskift.

På lørdag lå «AkzoNobel» 381 nautiske mil bak lederbåten «Dongfeng». I dag er avstanden bare 221 nautiske mil.

Hastighetene er fremdeles høye i Sørishavet for Volvo Ocean Race-båtene, men det er buttet litt for båtene i front: det har gjort at feltet har samlet seg. Det er ikke bare «AkzoNobel» som har seilt seg inn på teten, det har alle båtene som har ligget bak.

Issone

Feltet jibber seg østover så langt syd det er tillatt. Arrangøren har satt opp en sperregrense for at båtene ikke skal risikere å møte is. Men det er et høytrykk mot nord, og mer trykk mot syd.

Helt åpent

«Dongfeng» har klart å tviholde på sin ledelse, men den er minimal. I natt hoppet «Mapfre» opp på førsteplass, men det er fordi «Dongfeng» jibbet syd, og fikk befant seg lengre unna målet. Like etter krysset båtene kurs igjen med en avstand på ca 3 nautiske mil.

«Vestas» har holdt seg lengre nord, og seilt en mer direkte kurs. Det har gjort at båten har seilt inn 75 nm på lederduoen.

Vindskift

I løpet av 24 timer vil vinden dreie fra nord vest til sydvest. Vindtrykket vil falle. Det ser ut som at båtene lengst syd vil dra fordel av vindskiftet, men vindskiftet kan føre til en forandring op resultatlisten.

 

Plassering mandag morgen 

1. Dongfeng 

2. Mapfre +4,7 nm

3. Vestas +23,5 nm

4. Brunel +65,5 nm

5. Scallywag +77,1 nm

6. Turn the Tide + 142,78 nm

7. AkzoNobel +221,1 nm