Søk i arkivet

ICHI BAN, Matt Allen, vinner, IRC & ORCi og over all, Design: Botin 52
ICHI BAN, Matt Allen, vinner, IRC & ORCi og over all, Design: Botin 52 Foto:

Sydney-Hobart RaceTP52 vant over all

Matt Allens TP52 «Ichi Ban» best av alle

Matt Allen med 18 seilaser bak seg, vant endelig som skipper på egen båt Rolex Sydney Hobart, både I ORC og ORCi klassene. Kombinasjonen av ny båt værforhold som favoriserte 50 foterne ga Allens TP52 gode forutsetninger for å lykkes, men det skulle et nesten perfekt race til for å sikre laget den ettertraktende Tattersall Cup. For Allen var det en emosjonelle seier. Det var hans første som skipper etter at han var med som mannskap på  «Challenger» som vant i  1983. Ifjor var han også nær ved å lykkes, men ble da hengende igjen i løyende vind opp det siste strekker i Derwent river. 

- Å vinne denne seilasen er en drøm for oss alle, sa en smilende Allen som forteller om den nye båten som er forsterket og vanntett for havseilas, spesielt for de krevende forholdene i Rolex Sydney Hobart. - Vi tok riggen fra vår gamle båt, samlet det siste i moderne teknologi og det beste mannskap jeg noensinne har seilt med, sa Matt Allen på brygga etter seilasen. 

Overall vinner, John Markos (CYCA
formann), Matt Allen (Ichi Ban) og Patrick Boutellier (Rolex
Australia)

Overall vinner, John Markos (CYCA formann), Matt Allen (Ichi Ban) og Patrick Boutellier (Rolex Australia)

Protected by Copyright

- Vi presset mannskapet til det ytterste. Du vinner ikke denne seilasen uten topp innsats hele veien, sier han.

 

 Kommentarer

Nyhetsbrev

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Morten Jensen.

Gå til toppen