Katamaran rundt under Caribbean 600

Rekordmange båter stilte til start til det 600 nm lange regattaen med start fra Antigua under friske forhold.

Publisert Sist oppdatert
KULLSEILTE: Katamaranen «Fujin» holdt en svært høy hastighet, men gikk rundt under de krevende forholdene.
600NM: «Fujin» kiullseilte nær øya Saba.
NORSK: To båter med norske nummer i seilet. Swan 66 «Enigma» og Xp50 «NorXL», som er solgt til en østerriker.

84 båter var påmeldt til start, men det tok ikke lange tiden før noen deltagere snudde og søkte havn under de tøffe forholdene. Det tok ikke mer en to timer før Ludde Ingvalls 100-fots CQS snudde på grunn av tekniske problemer.  Før ett døgn har gått har ti båter brutt.

Starten gikk i 20 knops vind, og grov sjø. 

Flerskrog i tet

Det er den 63-fots lange trimaranen «Paradox» som leder. Båten er støpt i formene til ORMA 60 «Fujicolor» men forlenget tre fot, og har fått en enkel innredning. «Paradox» vant også Caribbean 600 i 2013, med en snittfart på 15 knop.  Rett i hekken ligger «Rambler 88» som holder 20 knop, men «Paradox» seiler fire knop raskere.

Katamaranen «Fujin» holdt også en svært høy fart. Den 53-fots lange katamaranen lå som båt nummer syv i feltet, da båten kullseilte. Båten hadde da seilt nesten 150 av de 600 nautiske milene av regattaen. 

Alt vel

Det var åtte personer om bord i «Fujin», blant annet skipper Greg Slyngstad, katamaranens designer, Paul Bieker og gullvinneren i OL,  Jonathan McKee.

Stephen Cucchiaro og mannskap i Gunboat 60, «Flow» var ikke langt bak, og holdt seg rundt den kullseilte katamaranen til et redningsfartøy dukket opp. Mannskapet på «Fujin» befant seg alle oppå det kullseilte skroget.

Norsk deltager

Per Arne Nilsen fra Kristiansand deltar med sin Swan 66 «Enigma». Båten ligger foreløpig på 10. plass i sin klasse, og som båt nummer 27 i feltet.