Søk i arkivet

Kjemper om VM gull, Line Flem Høst og Anne-Marie Rindom.
Kjemper om VM gull, Line Flem Høst og Anne-Marie Rindom.

World Sailing ChampionshipOL billetter i sikte

40 prosent av nasjons kvotene til OL skal fordeles etter VM Aarhus. Norge kan ta flere plasser.

Etter at VM i seiling for OL klassene er kommet godt i gang, begynner man å se konturene av nasjonsfordelingen til OL i Tokyo 2020. 40 prosent av plassene skal fordeles under regattaen i Aarhus, mens de resterende skal fordeles gjennom internasjonale mesterskap i tiden fremover. Det er unødvendig å si at det vil være en lettelse for seilerne å kvalifisere nasjonen allerede to år før OL og derfor er det knyttet en viss spenning til hva det norske laget kan prestere i så henseende.

Laserne best

Foreløpig er det våre Laserseilere som ligger best an til å passere nåløyet allerede under dette verdensmesterkskapet. Line Flem Høst ser ut som om hun har kvoteplassen sikret. Hun ligger etter dagens seilaser på 2. plass i Laser Radial der 18 plasser skal deles ut.

Hermann Tomasgaard, kjemper om OL
plassen

Hermann Tomasgaard, kjemper om OL plassen Foto: Foto: Jesus Renedo/Sailing Energy/World Sailing

Hermann Tomasgaard ligger på 8. beste plass nasjonsmessig, vel innenfor topp 14, mens Finnjolleseileren Anders Pedersen er akkurat innenfor med 8. plass der åtte plasser skal fordeles. Brettseileren Sebastian Wang-Hansen er med å slåss om 10 plassen. Til nå er han på 11. plass nasjonsmessig, mens de så langt beste 49erFX jentene Helene Næss og Marie Rønningen er 11 i kamp om åtte plasser. Ragna og Maia Agerup er tett bak, med mange seilaser igjen å seile. Nacra17 seilerne Nicolas Fadler Martinsen og Martine Steller Mortensen er 18. best i kamp om åtte plasser. 49er seilerne Tomas og Mads Mathisen er med å slåss om åtte plasser. Så langt ligger de på 60. plass, rundt 24 nasjonsmessig.

Helene Næss pg Marie
Rønningen i kamp om medaljefinale og OL plass

Helene Næss pg Marie Rønningen i kamp om medaljefinale og OL plass Foto: Foto Per Heegaard

Medalje og medaljefinale

Det kan bli både medalje og topp ti plasseringer i Aarhus-VM. Line Flen Høst seiler jevnt og fort og har nå bare Anne-Marie Rindom fra Danmark foran seg i sammendraget. Hermann Tomasgaard ligger ni, mens Anders Pedersen akkurat er innenfor kravet til medaljefinale med 10. plass sammenlagt. 49erFX seilerne Helen Næss og Marie Rønningen ligger på 16. plass med bare syv poeng opp til topp ti, med Agerup-jentene bare ett poeng bak på 20. plass.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka. Mailen kan inneholde annonser.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen